Başkan Gümrükçü: Harmandalı Çöp Tesisi acilen kapatılmalı!

Başkan Gümrükçü: Harmandalı Çöp Tesisi acilen kapatılmalı!

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, İzmir İdare 4.Mahkemesinin Harmandalı Katı Atık Çöp Tesisine ilişkin verdiği karara "Bir kez daha söylüyorum; Harmandalı Çöp Tesisi acilen kapatılmalı" yorumunu yaptı.

ASYA YAŞARİKİZ / MEDYA EGE - Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Dursun Ali Kazar'ın Harmandalı'da çöp depolanmasını durdurmak için açtığı davada, İzmir İdare 4.Mahkemesi, bölgede sıkça yaşanan heyelanların yerleşim yerlerini tehdit uyarısında bulunduğu Harmandalı Katı Atık Bertaraf Tesisi'ne çöp stoklama işleminin durdurulmasına karar verdi.

o-mahallede-heyelan-panigi-bilimsel-arastirma-talebi-92501.jpg

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü de, sosyal medya hesabından yaptığı "Bir kez daha söylüyorum; Harmandalı Çöp Tesisi acilen kapatılmalı" açıklama ile kararı destekledi.

flas-karar-harmandali-da-cop-depolamaya-yargi-freni-136295.jpg

Geçtiğimiz yıl Çiğli Kent Konseyi Ekoloji Meclisi tarafından düzenlenen Harmandalı’nda Heyelan-Çöp Alanı Teknik Çalıştayı'na katılan Başkan Gümrükçü, "Toprak kayması, insan ve çevre sağlığı açısından olumsuz bir tabloya yol açmadan durdurulmalı. Bölgedeki toprak ve mülk sahiplerinin mağduriyetleri giderilmeli. 30 yıldır İzmir’in atık yükünü çekiyoruz. Bilimsel verilerle bu yükü daha fazla taşıyamayacağı belli olan çöp tesisinin artık ilçemizden kaldırılmasını istiyoruz" cümleleri ile tesise olan tepkisini dile getirmişti.

harmandali-da-heyelan-panigi-buyuksehir-den-kritik-ihale-84802.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.