Başkan Gümrükçü, istifa etti

Başkan Gümrükçü, istifa etti

Olaylı geçen Çiğli İlçe kongresi sonrası, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü İl delegeliğinden istifa etti.

Geçtiğimiz gün Çiğli’de gerçekleşen İlçe Başkanlığı için sonuna kadar adaylar yerini korumuş çekişmeli bir seçim geçirilmesi beklenirken, seçime saatler kala uzlaşı sağlanmış ve tek adayla sandığa gidilmişti.

Uzlaşının taraflarından biri de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer olmuştu. Ortak liste ile tek adayın çıkması planlanan kongrede, salona gelen liste ile uzlaşı listesi birbirinden çok farklı olunca salonda arbede yaşanmış oy kullanma işlemi çevik kuvvet gözetiminde sağlanmıştı. İlçe kongresinin hemen ardından Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i arayarak tepki gösterdi. Başkan Gümrükçü, “Ortak liste konusundan ben sizin sözünüze güvendim. Ama sözünüzü tutmadınız. Ben size inandım bunun karşılığı bu mu? Bu olmadı” dediği öğrenildi.

623991b742989.webp

Bu konuşmanın ardından Başkan Gümrükçü, Belediye Başkanları ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis üyelerinin olduğu whatsapp grubundan çıktı. Ve İl delegeliğinden de istifa etti.

Edinilen bilgilere göre Çarşamba günü Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na durumu aktarmak için Ankara’ya Genel Merkeze gidecek

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.