Başkan Gümrükçü, mahalle buluşmalarını sürdürüyor

Başkan Gümrükçü, mahalle buluşmalarını sürdürüyor

Başkanlık makamını mahallelere taşıyan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, bu kez Evka 5 ve Atatürk mahallesi sakinleriyle buluştu. 

Mahalle muhtarlık binalarının yanına masa koyan Başkan Utku Gümrükçü, vatandaşın oturacağı sandalyeler ve ikram aracıyla gittiği 4 mahallede vatandaşın talep, öneri ve sorunlarını dinledi.Geçtiğimiz hafta Evka 2 bölgesinde dört mahalleye giderek vatandaşı dinleyen Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, bu kez mahalle buluşmalarını Çiğli’nin en büyük mahallelerinden olan Evka 5 ve Atatürk mahallelerinde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılanan Başkan Gümrükçü, “Vatandaşımızı dinleyerek Çiğli’nin sorunlarını haritasını çıkaracağız” dedi. Mahalle görüşmelerinin ardından beş yıllık planları hazırlayacaklarının altını çizen Başkan Gümrükçü, mahalle muhtarlık binalarının yanında mahalle sakinlerini dinledi. Evka 5 Mahalle Muhtarı Hilal Karakuzu ve Atatürk Mahallesi Muhtarı Veli Aba ile sorunları not alan Başkan Gümrükçü, vatandaşın ayakta kalmaması için sandalyeleri, çay ve su ikramlarının yapıldığı ikram aracını da mahallelere taşıdı

dsc_4484.jpg

SİSTEM OTURACAK

Çiğli’yi halkın görüş ve talepleri doğrultusunda yöneteceğini belirten Başkan Gümrükçü, “Belediye makamını ayağınıza getirdik. Sizinle buluşmalarımıza devam edeceğiz. Çiğlimizi vatandaşlarımızla birlikte yöneteceğiz. Vatandaşımızın belediyeye kadar gelip derdini anlatması yerine mahallelerimizde sokakta vatandaşımızla buluşmayı uygun buluyoruz” dedi. 

 “Sistemi sizlerle birlikte düzenli hale getireceğiz” diyen Başkan Gümrükçü’ye meclis üyeleri de eşlik etti. Mahalle buluşmalarına her yaştan ve kesimden vatandaş katıldı. Başkan Gümrükçü’nün ilk durağı yaklaşık bir buçuk saat kaldığı Evka 5 Mahallesi oldu. Başkan Gümrükçü, daha sonra Atatürk Mahallesi’ne geçerek vatandaşları dinledi.

HERKESİ DİNLEDİ

Mahalle toplantıları öncesinde vatandaşlar SMS, sosyal medya ve hazırlanan afişlerle toplantı gün ve saati ile ilgili bilgilendirilirken, mahalle sakinleri de kendi hazırladıkları talep listelerini Başkan Gümrükçü’ye iletti. Mahallelerde yoğun ilgi ve coşkuyla karşılanan ve zaman zaman alkışlanan Başkan Gümrükçü sorunları imkanlar doğrultusunda çözüme kavuşturacaklarını söyledi.

 Evka 5 ve Atatürk Mahallelerinde dile getirilen konuların başında otobüs güzergahları, sokak düğünleri, çay bahçesi talebi, elektrik kesintileri, sokak aydınlatmaları, istinat duvarı, pazaryeri, spor alanları, yollara kasis geldi.

BİRLİKTE YÖNETİM ANLAYIŞI

“Ben bugün sizleri dinlemeye geldim” diyen Başkan Gümrükçü, tüm mahallelere eşit hizmet anlayışı ile hizmetleri üreteceklerinin altını çizerek şöyle konuştu “Vatandaşımızı birebir dinlemek için makamımızı halkın ayağına götürüyoruz. Altı mahallede bu toplantıları gerçekleştirdik. Sorunları da yerinde tespit ediyoruz. Yüz yüze görüşmenin her zaman daha iyi olacağını düşünüyorum. Vatandaşımızı belediyeye kadar yormadan kendileriyle mahallelerinde buluşuyoruz. Vatandaş ve belediye bir olursa, vatandaşımızın karşısına iyi muhataplar koyarsak sorunlar çözülür. Sorunlarımızı kısa sürede çözebilmemiz için yeniden yapılanmamız gerekiyordu. Kentin geleceğini oluşturuyoruz.  Halkımızın taleplerini de mahallelere giderek kendim bizzat dinliyorum.  Tüm mahallelere eşit hizmet götüreceğiz. Öncelik vatandaşımızındır.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum