Başkan Gümrükçü: Yerel yönetimlerin gücünü göstermeliyiz

Başkan Gümrükçü: Yerel yönetimlerin gücünü göstermeliyiz

Belediye Başkanları Çalıştayı'na katılan Başkan Gümrükçü, 3 gün sürecek olan maratona ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Medya Ege- Kayseri'de gerçekleşen Belediye Başkanları Çalıştayı'nda konuşan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, çalıştay sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Gümrükçü, gerçekleştirilen çalıştayın amacını "Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi periyodik aralıklarla partili belediye başkanlarını bir çalıştayda hem saha çalışması yaptırıyor hem de belediye başkanlarının gözünden CHP siyasetini, nasıl gittiğini, hangi konuların vurgulanması gerektiği görüşleri alınıyor. Aynı zamanda çeşitli konu başlıklarında belediyelerin yerelde yapması gereken çalışmalarla ilgili sunumlar yapılıyor. Bu sunumlar aslında parti merkezinin belediyelerden beklediği çalışmaların detaylandırılmasıyla ilgili oluyor." sözleriyle özetledi.

fg3uwqhxiais6vh.jpg

Çalıştay nasıl geçiyor?

Çalıştay programına ilişkin bilgilendirmelerde bulunan Başkan Gümrükçü, "Kayseri’de ilk gün bir saha çalışması yapıldı. Belediye başkanları, Kayseri’nin değişik yerlerinde görevlendirildi. Bu sabah Sayın Genel Başkanımızın açılış konuşmasıyla toplantıya başladık. Sonrasında kadın kolları, gençlik kolları yaptıkları çalışmaları anlattılar, bizden beklentilerini söylediler, kadınlarla ilgili, gençlerle ilgili.

Öğleden sonra yuvarlak masa toplantısında yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili belediye başkanlarının önerileri alındı. Yarın da benzer başlıklarla çalıştay devam edecek. Çok faydalı oluyor, biz katılmaktan çok mutluyuz, buradan gerçekten bazı şeyleri öğrenerek dönüyoruz. Aynı zamanda yuvarlak masalarda yaptığımız çalışmalarda, işte bir masada on kişinin olduğunu düşünürsek on ayrı belediye başkanının hem konuya bakışını öğreniyoruz hem de yaptığı iyi örnekleri de tartışabiliyoruz. İşte bunun sonucunda ben güzel yapıyorsam eğer, Manisa’daki arkadaşımız yapıyor. Manisa’daki arkadaşımız güzel bir şey yapıyorsa, Mersin’deki arkadaşımız uyguluyor çünkü farklı şehirlerden oluşuyor masalar, o anlamda da bizim için çok faydalı oluyor, daha sık olması gerekir seçime giderken diye düşünüyorum. Ayrıca burada aldığımız öneriler, İzmir halkına da hizmet olarak dönüyor, İzmir içinde bu anlamda çok önemli buradaki toplantılar." dedi.

ebe24a3f-f490-4fd6-a2dd-90050909ac84.jpg

Çalıştay için Anadolu şehirleri seçilmesini değerlendiren Gümrükçü, "CHP’nin göreli zayıf olduğu bölgeleri seçmek önemli. Bu bölgelerde partinin ağırlığını hem büyükşehirlerin hem ilçe belediyelerinin, yerel yönetimlerin gücünü hissettirmemiz gerekiyor diye bakılıyor. Ben de o anlamda seçime giderken daha sık tekrarlanması lazım derken bunu kastediyorum." dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.