Başkan Gümrükçü'den yerli solunum cihazı müjdesi

Başkan Gümrükçü'den yerli solunum cihazı müjdesi

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, ilk online basın toplantısı gerçekleştirdi. 

Toplantının detaylarını Medya Ege editörü Eylül Ayça Karakuş yazdı. Korona virüs salgının Türkiye'ye yayılması sonrasında Başkan Gümrükçü ilk günden itibaren yapmış oldukları çalışmaları anlattı. Solunum cihazlarının üretimine destek veren Gürükçü, diğer solunum cihazlarıyla yeni yapılacak olan solunum cihazlarının arasındaki farkı şu sözleriyle açıklık getirdi;

dsc_7007-001.jpg

“Korona virüs salgını hepimizin hayatını derinden etkiledi. Kurumlar, fabrikalar, iş yerleri ve yerel yönetimler de daha önce olmayan durumlarla karşı karşıya kaldılar. Bu süreçte en çok önem verdiğimiz konulardan bir tanesi İtalya’da yaşanan sıkıntıların burada yaşanmaması için solunum cihazına öncülük etmekti. Bununla ilgili çalışmalar vardı ama bizi de yerel yönetimler olarak Türkiye’deki sorunların dışında kendimizi tutamazdık. Biz de yerel yönetimler olarak elimizi taşın altına koyduk.

Sağlıkçılar, anestezi uzmanları, teknik arkadaşlar, onlarla bir konuşma grubu oluşturduk. Bu süreçte ortak bir çalışma yaptılar. Burada bir yeni gelişme oldu. Bir müjdemiz var. Uygun maliyetli, yerli bir solunum cihazımız var. Türkiye’de değişik yerlerinde tasarlanan, Mustafa Büyükkayın tarafından hayata geçirilen bir cihaz. Normalde 7 bin dolar olan bir cihazı Türkiye’de yerli bir üretimle 700 liraya üretebiliyoruz. Bu cihaz çalışıyor” 

img-20200512-wa0008.jpg

Basının sorunlarını cevaplayan Gümrükçü’ye bir soru da Medya Ege olarak biz soru sorduk. 

Medya Ege Editörü Eylül Ayça Karakuş, 'Korona virüs sürecinde var gücünüzle ilk günden itibaren özveriyle hep çalıştınız. Avm lerin ve kuaförlerin açılmasıyla birlikte insanlar kontrollü yaşam alanına çıktılar. Önümüz bayram ve bayram alışverişi nedeniyle Avm ler daha fazla yoğunlaşacak, bununla ilgili Çiğli Belediyesi olarak alacağınız önlemler var mıdır?'

solunum-cihazi.jpg

Başkan Utku Gümrükçü, "Öncelikle hijyenin önemini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Temizliğe ve sosyal mesafeye özen gösterilmeli. Kurallara uyulmalı ve ihtiyaç dışı durumlarda sokağa çıkılmamalı. Biz belediye olarak tüm dezenfekte işlemlerini yapıyoruz ve buna özen gösteriyoruz" dedi.


img-20200512-wa0012.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.