Başkan Güney'den Menemen Belediyesi'ne: Satarak borç ödenir mi?

Başkan Güney'den Menemen Belediyesi'ne: Satarak borç ödenir mi?

CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney, Menemen Belediyesi’nin Seyrek’e bağlı Villakent Mahallesi’nde 160 ayrı parseldeki kamu arazilerine dair aldığı satış kararına ilişkin konuştu.

Menemen Belediyesi, Seyrek’e bağlı Villakent Mahallesi’nde bulunan 160 ayrı parseldeki kamu arazilerine dair aldığı satış kararından dönmedi. İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun bölgede tarihi kalıntıların olduğu ve bu alanda tespit çalışmaların tamamlanıncaya kadar herhangi bir fiziki ve inşai müdahaleye sebep vermemeleri konusunda uyarıda bulunmasına rağmen satış ısrarı devam ediyor.

32528.jpg

“YANGINDAN MAL KAÇIRIR BİR ZİHNİYETLE”

CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney, konuya ilişkin açıklamasında, “ İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından gönderilen yazı Menemen Belediyesi’nin elinde geçince adeta ‘yangından mal kaçırır bir zihniyetle’ ve konuyu da meclis iradesinden gizleyerek, 1 hafta sonraki meclis gündemine 158 adet gayrimenkulun satış yetkisi talebini getirdi. Yapılan meclis toplantısı sonucunda alınan meclis kararını CHP Menemen olarak yürütmeyi durdurma talebiyle İdare Mahkemesi’ne dava açtık, fakat talebimiz reddedildi. İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun gönderdiği yazı elimize geçince konunun yeniden gündeme alınması talebimizle İdare Mahkemesi’ne yeni bir başvuruda bulunduk. Yapılan bu başvurumuz henüz karara bağlanmamışken mahkeme henüz bir karara varmamışken Menemen Belediyesi bir kısım parsellerin satışını gerçekleştirdi. İkinci bir satış davası yeniden başlayacak” ifadelerine yer verdi.

“HARAÇ MEZAT”

Menemen Belediyesi yerel idaresine ve meclis üyelerine seslenen CHP’li Güney, “Satılan bu gayrimenkuller kendi parseliniz olsaydı, böyle haraç mezat yarı fiyatına satar mıydınız? Bu parselleri alan vatandaşlarımız, parsellerin altında tarihi eserler, kalıntılar çıkarsa ne yapacak? Verdikleri paralar ne olacak? Menemen Belediyesi idarecilerine şunu soruyorum, “Satarak borç ödenir mi?” Bugün sattığını gayrimenkullerden elde ettiğiniz gelirle belediyenin hangi borcunu kapattınız? Bugün kapattığınız borçların üzerine yeni borç yapmayacak mısınız? Adalet er ya da geç yerini bulacaktır. Yanlış hesap Bağdat’tan dönecektir” dedi.

kapak-154554.jpg

NE OLMUŞTU?

AK Parti, MHP ve Bağımsız meclis üyeleri, 2 Ekim 2021 tarihli meclis toplantısında Seyrek’te bulunan 160 adet taşınmazın satış yetkisini Başkan Vekili Aydın Pehlivan’a verdi. CHP Menemen ilçe örgütünün konuyu yargıya taşımasının üzerine yapılan işlemin hukuksuz olması sebebiyle yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Öte yandan İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu, Menemen Belediyesi’ne gönderdiği yazıda, bölgede tarihi kalıntıların olduğu ve bu alanda tespit çalışmaların tamamlanıncaya kadar herhangi bir fiziki ve inşai müdahaleye sebep vermemeleri konusunda uyarıda bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.