Başkan Gürbüz: Bayram tatilinde Foça 16 kat daha kalabalık

Başkan Gürbüz: Bayram tatilinde Foça 16 kat daha kalabalık

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, bayram tatili dolayısıyla 24 - 30 Haziran tarihleri arasında, Foça nüfusunun 16 kat arttığını ifade etti.

MEDYA EGE - Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Kurban Bayramı tatilini Foça'da geçirmek isteyen tatilciler dolayısıyla Foça'nın nüfusunun 16 kat arttığını belirtti.

Yerel yönetimlerin kış nüfusuna göre alabildiği ödenek, personel ve ekipman sayısı nedeniyle tatil bölgelerinde yaşanan yoğunluğu dengede tutmaya çalıştıklarını söyleyen Başkan Gürbüz, Twitter hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bayram tatilinde Foça 16 kat daha kalabalık. İlgili kurumlardan alınan verilere göre 24 – 30 Haziran tarihleri arasında ilçemize giriş yapan araç sayısının ortalaması 180 bin 800 oldu. Toplu taşıma ve özel araçla gelenlerin ortalaması 600 bin kişiye yaklaştı.

Yerel yönetimlerin kış nüfusuna göre alabildiği ödenek, personel ve ekipman sayısı nedeniyle tatil bölgelerinde yaşanan yoğunluğu dengede tutmaya çalışıyoruz.

Tatil süresince izin almadan çalışmaya devam eden mesai arkadaşlarımızın çalışma saatleri de uzadı. Temizlik işleri, zabıta ve ilgili tüm birimlerimiz 80 kişilik ekiple sahada çalışmaya devam ediyor. Yaz aylarında günlük toplanan 200 ton çöp, tatilde 450 tonu aştı. Bayram süresince mezarlıklara da 60 ton su dağıtımı yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Foça Belediyesi'nin 6 araç 18 kişilik ilaçlama ekibi de gece ve gündüz çalışmaya devam ediyor.

Tatilde Foça’yı seven ve koruyan tüm tatilcilere teşekkür ederiz."

ekran-alintisi-2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum