Başkan Gürbüz: Türk Kadını bağımsızlık mücadelesinde önemli roller üstlendi

Başkan Gürbüz: Türk Kadını bağımsızlık mücadelesinde önemli roller üstlendi

Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 89. yıl dönümü Foça’da bir programla kutlandı.

Foça’da, 5 Aralık 1934 tarihinde Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkını veren Devrim Yasasının Kabulünün 89. Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen programda, bu yasanın tarihsel önemine ve kazanımlarına vurgu yapıldı.

foto-1.jpg

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüz eseri Nutuk'tan bir derleme; şiirlerle, müzikal ve orotoryal dinletiyle sunuldu.

Foça Belediyesi, Atatürkçü Düşünce Derneği Foça Şubesi, Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Foça Temsilciliği ve Alevi Kültür Dernekleri Foça Bağarası Şubesi’nin birlikte düzenlediği etkinlik ilgi gördü.

foto-4.jpg

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, günün önemini belirten mesajında "Türk Kadınları tarih boyunca milletimizin bağımsızlığı ve özgürlüğü için büyük mücadeleler vermiş; günümüzde eğitim ve iş hayatı gibi birçok alanda önemli başarılar kazanarak ülkemizin gelişmesinde önemli roller oynamaktadırlar. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde birçok Avrupa ülkesinden daha erken bir tarihte verilen Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının 89. yıl dönümü kutlu olsun" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.