Başkan Halil Arda: 7'den 70'e Projemiz ile kuşaklar arası bağ kuruyoruz

Başkan Halil Arda: 7'den 70'e Projemiz ile kuşaklar arası bağ kuruyoruz

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda: Belediyemizin açtığı kurslara katılan en yaşlı üye ile en genç üyemizi bir araya getirdiğimiz 7'den 70'e projemiz ile kuşaklar arası bağ kuruyoruz.

MEDYA EGE - Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, sosyal medya hesabından bir video paylaşarak ilçedeki kurslarda her yaştan Gaziemirli'nin eğitim aldığına dikkat çekti.

Video paylaşımında belediyenin kurslarında eğitim alan miniklerle çınarların bir araya gelişine dikkat çeken Belediye Başkanı Halil Arda, paylaşımına "Belediyemizin açtığı kurslara katılan en yaşlı üye ile en genç üyemizi bir araya getirdiğimiz 7'den 70'e projemiz ile kuşaklar arası bağ kuruyoruz. Küçüklerimiz büyüklerine saygıyı ve sevgiyi öğreniyor, Gaziemir'in çınarları da çocukların enerji dolu sohbetleriyle moral buluyor. Hep söylediğim gibi Gaziemir, çok büyük bir aile..." notunu düştü.

Gaziemir Belediyesi’nin kadınların ekonomik ve sosyal hayatta daha aktif olmaları için hizmet verdiği, kadınların bakış açılarını geliştirmek için eğitimler ve seminerler düzenlendiği Cumhuriyet Semt Evleri’nde, çocuklar ve kadınlar için kurslar düzenleniyor.

dsfghjk.jpg

Semt evlerinde çocuklar için İngilizce, satranç, akıl ve zeka oyunları, resim, eğlenceli matematik, neşeli haritalar, bilim atölyesi, yaratıcı yazarlık, hızlı okuma, 1. Sınıflar için okuma yazma öğretimi, çocuklar için felsefe, halk oyunları, modern dans kursları yer alıyor.

Kadınlar için ise kış döneminde kırkyama, ahşap boyama, ahşap yakma, mum ve sabun yapımı, su kabağı işlemeciliği, takı tasarım, örgü, kaat’ı, eva çiçek yapımı, tel kırma, resim, minyatür, amigorumi, sepet örücülüğü, afrikan sepet, keçeden peri bebek yapımı, geri dönüşüm, kırkyama, pilates, okuma-yazma, makrome, taş boyama, hasta ve yaşlı bakımı, nakış, yüz yogası, dantel angelz branşlarında eğitimler veriliyor. Kurslara katılan kadınlar, hem sosyalleşecek hem de kurslarda ürettiği ürünleri satarak aile ekonomilerine katkı koymanın mutluluğunu yaşıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.