Başkan Halil  Arda, AK Partili Atmaca’ya sert çıktı!

Başkan Halil Arda, AK Partili Atmaca’ya sert çıktı!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, kendisine yöneltilen iftira niteliğindeki suçlamalara sert çıktı

Gaziemir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Ekim ayı ikinci oturumunda konuşan Başkan Arda, dava açacağını kamuoyuna açıklamasının ardındanGaziemir Belediye Meclisi AKP Grup Başkan Vekili Uğur İnan Atmaca’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin AKP’li İmar Komisyonu üyesini aradığını ve yaptığı suçlamalardaki alanla ilgili bilgi almaya çalıştığını da belirterek “Keşke bu açıklamayı yapmadan önce sorsaydınız. Bu konu teknik bir konu. Sizin bilmeniz gerekiyor. Mesleki olarak bilmiyorsanız sizin eksikliğiniz. Bildiğiniz halde manipüle etmek için söylüyorsanız o çok başka bir şey” dedi. 

AKP’lilerin 17 aydır yaptığı bir şey yok!

“Mecliste 17 aydır yaptığınız bir şey yok” diyerek eleştirilerine devam eden Başkan Arda, “Bu işi kişiselleştirmekten öte 17 aydır yaptığınız bir şey yok. Bir taneniz kapımı çalıp Gaziemir ile ilgili bir şey söylediniz mi?  Emsal artışı olmayan bir vatandaşın iki talebini meclise getiriyoruz. Adamın fazladan bina yapma şansı da yok.  Bir trafo yerinin önden arkaya alınması. İkincisi de 15.80 yükseklik verilmesi. İmar komisyonuna havale ettik. Komisyondaki arkadaşlara soruyorum, bir taneninize gelip bir şey söyledim mi? Bu meclis, vatandaşın birinci talebini yani trafo yerinin yer değişikliğini kabul ediyor. İkincisini oy birliğiyle reddediyor. Üst yazı ile planı gönderiyoruz. Planda evet 15.80 yazıyor. Onun hazırlattığı şehir plancısının yazdığı plan. Biz o planın üzerine bu meclisin kararını koyuyoruz. Oy birliğiyle reddettiğimizi söylüyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’ne geliyor ve oy birliğiyle reddediliyor. Siz de bunu ‘sahtekârlık’ diye ortalığı velveleye veriyorsunuz. Size dava açacağım. Sizinle mahkemede hesaplaşacağım” diye konuştu.

meclis3.jpeg

“Kendi meclis üyeleriniz arkanızda yok!”

Başkan Arda, İnan Atmaca’nın sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla algı yaratmaya çalıştığını belirterek “Sarnıç pazar yeri dağılıyor akşam saatleri. Fotoğraf paylaşıyorsunuz ‘pislik götürüyor’ diye. Tüm pazarlar dağılırken ortalık kirlenir. Paylaştığınız fotoğrafta belediyenin temizlik kamyonu var. Kamyonun ne olduğuna baktınız mı? Belki farkında değilsiniz. Yeni aldığımız temizlik araçlarıyla işçilerimiz alanı temizliyor. Ne yapmaya çalışıyorsunuz? Hangi pazar yerinde pislik kaldı?  Bir parktaki çim alandaki pet şişenin fotoğrafını çekip atıyorsunuz. AKP’li bir belediyeye gideyim bin tane fotoğraf çekerim. Ama siz böyle yapmaya devam edin. Arkanıza bakın. Artık kendi meclis üyeleriniz bile meclise gelmiyor. Kişiselleştirerek nereye varacaksınız? AKP’nin grup başkan vekili gibi davranmıyorsunuz”  dedi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.