Başkan Halil Arda: Depremde hazırlıklı olmaya çok önem veriyoruz

Başkan Halil Arda: Depremde hazırlıklı olmaya çok önem veriyoruz

Gaziemir Belediyesi, vatandaşları deprem konusunda bilinçlendirmek için Doğal Afet El Kitapçığı hazırladı. Başkan Halil Arda "Depremde hazırlıklı olmaya çok önem veriyoruz" dedi.

MEDYA EGE – Gaziemir Belediyesi, Türkiye’nin son dönemde yaşadığı doğal afetlerin ardından bilinci artırmak için Doğal Afet El Kitapçığı hazırladı.

Genel bilgilerle birlikte afet öncesinde, anında ve sonrasında neler yapılması gerektiği, afetlere nasıl hazırlanılması, ne şekilde müdahale edilmesi ve oluşabilecek hasarı en aza indirmenin yolları hakkında bilgiler yer alan kitapçık ile ilgili Gaziemir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada “10 ilimizde büyük bir yıkıma sebep olan deprem, ülkemizin deprem kuşağında yer aldığı gerçeğini bir kez daha acı şekilde hatırlattı. Herkesin bu doğa olayına karşı bilinçli olması ve hayati önemdeki önlemleri alması için Doğal Afet El Kitapçığını hazırladık. Kitapçıkta deprem, sel, yangın gibi doğal afetler öncesinde alınması gereken önlemler ile afet anında ve sonrasında neler yapılacağının detaylı olarak anlatılıyor. Doğal Afet El Kitapçığına web sitemizden ulaşabilirsiniz. Unutmayalım, önlem almak için, şimdiden başka zaman olmayabilir!” ifadeleri aktarıldı.

gaziemir-belediye-baskani-arda-hakkinda-cumhurbaskanina-hakaret-davasi-facebook-tan-ikinci-cevap-beklenecek-1000442-5.jpg

Konuya ilişkin olarak Belediye Başkanı Halil Arda “Bilim insanlarının; kentin altından geçen 13 fay hattıyla İstanbul’dan daha tehlikeli olduğunu bildirdiği İzmir’de, doğal afetler, özellikle deprem, en önemli gerçeklerimizden biri olarak karşımızda duruyor. Deprem, yangın ve sel başta olmak üzere, acil durum ve afetlerde yaşanabilecek kayıpları en aza indirmek için bilinçlenmek çok önemli. Özellikle olası bir depremde hazırlıklı olmaya çok önem veriyoruz. Bunun için ilçemizdeki afet sonrası toplanma alanı sayısını 38’e yükselttik. Yaklaşık 100 bin kişinin aynı anda toplanabileceği 396 bin 554 metrekare ölçülerine sahip bu alanların çok iyi bilinmesi gerekiyor. Bu kitapçığımızın Gaziemir’imize ve kentimize yararlı olmasını diliyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.