Başkan Halil Arda: Sarnıç’ın trafik yoğunluğu azalacak

Başkan Halil Arda: Sarnıç’ın trafik yoğunluğu azalacak

Gaziemir Belediye Başkanı Arda, Sarnıç trafiğini rahatlatacak taşıt üst geçidine ilişkin bir açıklama yaparak "200 metre uzunluğunda ve 6,5 metre yüksekliğinde olacak köprünün tamamlanmasıyla Sarnıç’a ulaşımda yaşanan trafik yoğunluğu azalacak" dedi.

MEDYA EGE - Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, kent trafiğini rahatlatacak projelerden taşıt üst geçidine ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

halil-arda-2.webp

Başkan Halil Arda, paylaşımında üst geçit çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, geçidin Sarnıç trafiğini rahatlatacağına işaret etti.

galgpwvwuaa0ng9.jpeg

Başkan Arda paylaşımına "İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziemir Hava Eğitim Yolu’nda İZBAN hattı üzerinde yaptığı taşıt üst geçidinin inşaatı devam ediyor. 200 metre uzunluğunda ve 6,5 metre yüksekliğinde olacak köprünün tamamlanmasıyla Sarnıç’a ulaşımda yaşanan trafik yoğunluğu azalacak" notunu düştü.

03012022-121713-0.jpeg

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan projeye göre Gaziemir’in Dokuz Eylül Mahallesi’nde yer alan Hava Eğitim Yolu üzerindeki trafiğe kapalı hemzemin geçit yerine taşıt üst geçidi yapılacak. Yaklaşım rampaları dahil 200 metre uzunluğunda olacak taşıt üst geçidi 6 köprü ayağı üzerinde inşa edilecek ve yüksekliği 6,5 metre olacak. Bağlantı yolları da yapılacak üst geçit bir geliş, bir gidiş olarak hizmet verecek. Geçidin tamamlanması ile birlikte Akçay Caddesi’nden İZBAN hattı üzerinden de Sarnıç bölgesine ulaşım sağlanacak. Sarnıç köprüsündeki trafik yoğunluğu azalacak ve sürücüler daha kısa sürede Sarnıç’a ulaşacak. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından başlayacak inşaat 7 ayda bitecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.