Başkan İduğ: Açılışı cumhuriyetimizin yüzüncü yılında yapacağız

Başkan İduğ: Açılışı cumhuriyetimizin yüzüncü yılında yapacağız

Bornova Belediyesi’nin ilçede eğitim gören üniversite öğrencilerinin barınma sorununun çözümüne katkıda bulunmak amacıyla yapımına başladığı iki kız yurdu için geri sayım başladı. Yurtların Cumhuriyet'in yüzüncü yılında açılması bekleniyor.

Bornova Belediyesi, Tarihi Büyük Çarşı içinde temelini 2022 yılının kasım ayında attığı 112 kişi kapasiteli kız öğrenci yurdunun inşaatını bitirdi.

850 metrekare inşaat alanına sahip dört katlı binanın elektrik, su ve doğalgaz tesisatları döşendi. Binada, tamamı kadınlardan oluşan mimarlar ve denetim ekibi tarafından son rötuşlar gerçekleştiriliyor. Kız yurdunun yükseldiği binanın arsasını Hayırsever Sevgi Ataca bağışlamıştı.

GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARI BİTTİ

Bu kız yurdunun yanı sıra Bornova’nın merkezinde satın aldığı 8 katlı binayı da aynı amaçla projelendiren Bornova Belediyesi, 440 öğrenciye barınma imkanı sağlayacağı yapının güçlendirme çalışmalarını tamamladı. İlk üç katı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile birlikte yapılacak binanın geri kalan işlerinin tamamlanması için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacak.

"KIZ ÇOCUKLARI MUTLAKA OKUMALI"

150 bin öğrencinin şehir dışından üniversite okumak için geldiği İzmir’de yurt kapasitesinin yetersiz olduğuna dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Daha aydınlık bir gelecek için kız çocuklarımızın eğitim alması, kadınlarımızın iş ve sosyal hayatın içerisinde daha fazla yer alması çok önemli. Bu nedenle üniversite öğrencilerimizin barınma sorununu çözmemiz gerekiyor. Biz de Bornova Belediyesi olarak buna katkı sağlamaya çalışıyoruz. İnşallah bu yurtlarımızın açılışını da Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında yapacağız” diye konuştu.

sos-7454.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.