Başkan İduğ, Bornova'da işçilerle birlikte yürüdü!

Başkan İduğ, Bornova'da işçilerle birlikte yürüdü!

1 Mayıs nedeniyle Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan işçiler burada halaylarla ve türkülerle kutlama yaptı. Daha sonra Bornova Cumhuriyet Meydanı'ndan Bornova Metro'ya kadar yürüyen işçiler hep birlikte burada Metro'ya bindi.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ve CHP Bornova İlçe Başkanı Asım Güven de işçileri bugün de yalnız bırakmadı. Bornova Belediye Başkanı İduğ, "Biz başladığımız günden itibaren işçinin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bugün de bunun örneğini işçilerimizle birlikte Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda halay çekerek, kol kola yürüyerek göstermiş olduk. Önümüzdeki 5 yılda işçimizin yanında olduğumuzu her fırsatta göstereceğiz. Bu dayanışmadan dolayı çok mutluyum. İşçilerin kolundan hiçbir zaman çıkmadık, çıkmayacağız" dedi.

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde işçilerle kol kola Gündoğdu Meydanı'na kadar yürüdü. 1 Mayıs nedeniyle Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan işçiler burada halaylarla ve türkülerle kutlama yaptı. Daha sonra Bornova Cumhuriyet Meydanı'ndan Bornova Metro'ya kadar yürüyen işçiler hep birlikte burada Metro'ya bindi. Basmane Meydanı'ndan Gündoğdu Meydanı'na kadar da birlikte yürüyen işçiler buradaki kutlamalara katıldı. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ve CHP Bornova İlçe Başkanı Asım Güven de işçilerle kol kola yürüdü ve kutlamalara katıldı.

ozn_6652.jpg

İşçilerin kolundan çıkmadık, çıkmayacağız

1 Mayıs'ın işçinin, emekçinin birlikte dayanışma günü olduğunu hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ,  "1 Mayıs tüm dünyada kutlanan bir bayramdır. İlk defa Mustafa Kemal Atatürk'ün isteğiyle 1923 yılında Türkiye'de kutlandı. Cumhuriyet ile birlikte kutlanmaya başlayan bir emekçi bayramıdır. Bu bayramı Cumhuriyet'in devamı ve demokrasi ile birlikte anmak lazım. İşçinin, emekçinin içinde onunla beraber yaşamak gerek. Biz başladığımız günden itibaren işçinin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bugün de bunun örneğini işçilerimizle birlikte Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda halay çekerek, kol kola yürüyerek göstermiş olduk. Önümüzdeki 5 yılda işçimizin yanında olduğumuzu her fırsatta göstereceğiz. Bu dayanışmadan dolayı çok mutluyum. İşçilerin kolundan hiçbir zaman çıkmadık, çıkmayacağız" dedi.

ozn_6698.jpg

Zafer emeğin olacak

"Diliyorum 1 Mayıs'ın gerçekten bayram olarak kutladığımız günler yakın zamanda gelir" diyen CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da şöyle konuştu:  "Bayram dense de birlik, dayanışma ve mücadele günü. Emeğin ve emekçisinin haklarının mücadele günü. Hak verilmez alınır. 1 Mayıs o hakkı almak için mücadelenin günüdür. Zafer işçinin, emekçinin ve emekten yana olanların olacaktır."

CHP Bornova İlçe Başkanı Asım Güven de, "1 Mayıs tüm dünyada da emeğin ve işçilerin günü olarak anılıyor. 1 Mayıs'ın işçilerimizin ve çalışanlarımızın emeği sömürülmeden özgür bir şekilde kutlanmasını diliyorum. İşçilerimiz ve emekçilerimiz için barış ve huzur temenni ediyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.