Bornovalılar büyük zaferi zeybek oynayarak kutladı

Bornovalılar büyük zaferi zeybek oynayarak kutladı

Bornovalılar 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılını zeybek oynayarak kutladı.

Yaklaşık 2 hafta boyunca zeybek figürlerini Bornova Belediyesi Halk Oyunları topluluğuna bağlı hocalardan öğrenen gönüllüler, Bornovalılara büyük coşku yarattı.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, eşi Ufuk İduğ, CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, İyi Parti Bornova İlçe Başkanı Mustafa Tabak, meclis üyeleri, muhtarlar ve binlerce Bornovalının katıldığı Zafer Yürüyüşünde caddeler kırmızı beyaza boyandı. İduğ’un coşkuya balkonlarından ortak olan vatandaşları da selamladığı yürüyüşün ardından Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda Büyük Türkiye Orkestrası’nın ‘Kurtuluştan, Zafere ve Günümüze konseri gerçekleşti.

dsc-5059.jpg

Şehir Stadı’nda Bornovalılarla birlikte zeybek oynayarak 1922 görselinin içinde yer alan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Bornovalılar olarak 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın coşkusunu, 100. Yılında muhteşem etkinliklerle kutlamanın gururunu yaşıyorum. Millet olarak sonsuza kadar bu coşkuyu yaşayacağız” diye konuştu.

dscf7572.jpg

Bornova’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında gerçekleşen resmi törenler Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla devam etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.