Başkan İduğ: Bornova’nın fidanları kente nefes oluyor

Başkan İduğ: Bornova’nın fidanları kente nefes oluyor

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova fidanlığı ile 2023 yılında 60 bin fidan üretimi gerçekleştirdiklerini duyurdu.

MEDYA EGE - Gıda güvenliğini ve gıdaya sürdürülebilir erişimi sağlamak için çalışmalar yürüten Bornova Belediyesi, belediyenin fidanlığında üretim yapıyor.

Konuya ilişkin olarak sosyal medya hesabından bir video paylaşan Başkan İduğ, Bornova fidanlığına ilişkin bilgiler paylaştı.

Bornova fidanlığı çalışmaları kapsamında Bornova Belediyesi’nin 25 çeşit süs bitkisi yetiştirdiği gibi, çelikleme ve tohum yöntemi ile 2022 yılında 50 bin adet 2023 yılında ise 60 bin fidan üretildiğini aktaran Belediye Başkanı Dr. İduğ, yetiştirilen fidanların hem Bornova’nın parklarını hem de vatandaşların evlerini süslediğini söyledi.

Başkan İduğ şunları aktardı; “Bornova Belediyesi Parklar Müdürlüğü Fidanlığında yetişen her bir fidan Bornovamıza nefes oluyor. 2022'de 50 bin, 2023 yılı içinde 60 bin fidan üretimini sağladık. Ürettiğimiz fidanlarımız hem Bornova’daki parklarımızda yer alıyor hem de vatandaşlarımızın evlerini süslüyor.”

Öte yandan Bornova Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, kendilerine gelen talep doğrultusunda ev ve bahçelere dikilmek üzere kendi yetiştirdiği erik, elma, zeytin, kiraz, şeftali, nar, vişne, ayva ve kayısı fidanlardan dağıtıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.