Başkan İduğ: Gençlerin fikirleri bizim için önemli

Başkan İduğ: Gençlerin fikirleri bizim için önemli

Bornova Belediyesi’nin Barbaros Mahallesi’ndeki Çok Amaçlı Binası için Yaşar Üniversitesi İç mimarlık ve Çevre Tasarım Bölümü öğrencilerinin hazırladığı tasarımlar, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’a sunuldu.

Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi’nde Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ile bir araya gelen Yaşar Üniversitesi İç mimarlık ve Çevre Tasarım Bölümü öğrencileri, Bahar Dönemi Projesi olarak İç Mekan Tasarımı dersi kapsamında Barbaros Mahallesi’ndeki Çok Amaçlı Binası için hazırladıkları 10 farklı tasarımı anlattı. Gençlerin fikirlerini dikkatle dinleyen Başkan İduğ, “Yeni fikirler bizim için çok değerli, gençlerin yaklaşımı her alanda dikkate alıyoruz” dedi.

Bornova Belediyesi’nin çok amaçlı kültürel tesis olmasını planladığı tesisin tasarımında çalışan öğrenciler, birbirinden farklı fikirler sundu. Toplum Merkezi odaklı çalışmaların da yer aldığı sunumlarda, teknoloji merkezi, dijitalleşme, üretim merkezi, gastronomi merkezi resim ve sergi salonu gibi sanatsal alanların bulunduğu 10 ayrı tasarım yer aldı. Doç. Dr. Gülnur Ballice ve Araş. Gör. Begüm Önal danışmanlığında hazırlanan projeleri ilgiyle dinleyen Başkan Mustafa İduğ, sunulan projeleri değerlendirerek, düşüncelerini belirtti.

8485.jpg

2. sınıf öğrencilerinin ders kapsamında projelerini hazırladıklarını belirten Doç. Dr. Ballice, “Öğrencilerimizin birinci grubu toplum merkezi odaklı olarak farklı kullanıcılara yönelik iç mekan tasarımları gerçekleştirdi. İkici gurup ise binanın zemin katını ve üst katta bulunan galeri bölümü üzerine çalıştı. Co-working alanları tasarladı” diyerek çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

8794.jpg

Gençlerin fikirleri önemli

Gençlerin fikirlerinin önemli olduğunu ifade eden Başkan İduğ, “Yeni fikirleri bizdeki olanaklarla birleştirerek güzel çalışmalar yapabileceğimizi düşünüyorum. Bu sunumlarla binamızı değerlendirmek için farklı bakış açıları ortaya kondu. Bunların hepsinde de en önemli konu maliyet. Bizim önceliğimiz gerçek ihtiyacı karşılayacak bir alan yaratmak. Burada ki fikirler ışığında da kendi çalışmalarımızı gerçekleştirerek binamızın hizmet alanını belirleyip, faaliyete başlatacağız” dedi.

5485.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.