Başkan İduğ: İthal tohumlar yerine kendi tohumlarımıza sahip çıkmalıyız

Başkan İduğ: İthal tohumlar yerine kendi tohumlarımıza sahip çıkmalıyız

Tohum takas etkinliğinde 100 bin atalık tohum dağıttıklarını açıklayan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, "İthal tohumlar yerine kendi tohumlarımıza sahip çıkmalıyız, çoğalmasını sağlamalı ve ekim alanlarını genişletmeliyiz." dedi.

Medya Ege- Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda faaliyete geçen Can Yücel Tohum Merkezi'nin ev sahipliği yaptığı ve Türkiye'nin her bölgesinden getirilen yüz binlerce yerel tohum gelecek nesillere aktarılması için takas edildiği etkinliğe katılan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, etkinlikte 100 bin atalık tohum dağıttıklarını açıkladı.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, tohum takas etkinliğinde dağıtılan 100 bin tohum ile birlikte son bir yılda dağıtılan tohum miktarının 1.5 milyonu aştığını belirten Başkan İduğ, "İthal tohumlar yerine kendi tohumlarımıza sahip çıkmalıyız, çoğalmasını sağlamalı ve ekim alanlarını genişletmeliyiz." ifadelerini kullandı.

fmr5rxzxsaq8ejo.jpg

Başkan İduğ, paylaşımında "Dün tohum takas şenliğinde 100 bin atalık tohum dağıttık. Bu rakamla birlikte dağıttığımız tohum miktarı son bir yılda 1.5 milyonu aştı. İthal tohumlar yerine kendi tohumlarımıza sahip çıkmalıyız, çoğalmasını sağlamalı ve ekim alanlarını genişletmeliyiz." ifadelerine yer verdi.

Başkan İduğ'un paylaşımında yorum yapan vatandaşlardan biri "Gerçek miras harika işler bunlar başkanım" dedi. Bir diğer vatandaş ise "İşte vatanını sevmek bu!" ifadelerini kullandı.

fmr5rx2wyagsco2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.