Başkan İduğ, Kayseri'de esnafı dinledi!

Başkan İduğ, Kayseri'de esnafı dinledi!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Kayseri’de düzenlenen Belediye Başkanları Çalıştayına katılan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, çalıştayla ilgili açıklamada bulundu.

Medya Ege- Türkiye’nin dört bir yanındaki CHP’li belediye başkanlarının yer aldığı Belediye Başkanları Çalıştayına katılan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, "Kayseri'deki esnafı dolaştık. Yaklaşık 50'ye yakın esnafın kapısını çaldık. 2022'yi nasıl değerlendiriyorlar ve şu anki ekonominin getirmiş olduğu yükü nasıl planlıyorlar, onların fikirlerini aldık açıkçası bir çok kişi sattığı malı yerine koyamayacağından dolayı büyük bir kaygı içerisinde. Bu yüzden sermayelerinin yarısını kaybetmiş durumdalar. Ve ticaret durmuş durumda Kayseri'de. 2022 ile ilgili onların düşüncelerini aldığımızda gerçekten hem asgari ücret rakamları hem de piyasadaki ticari hacmin yavaşlaması onları zor bir 2022'nin beklediğine vurgu yaptılar. Kayseri'deki vatandaş artık değişim zamanı olduğunu bize talep olarak iletti. 2023 yılında yapılacak olan seçimin çok daha önceden yapılması gerektiğini ifade ettiler. Bunları bire bir sahadan duyduk dinledik. Ekonominin şu anda çökmüş olduğunu doların kurunun yükselmesi değil de genel anlamda insanların borçlarının çok yükseldiği ve bir kaygıda işsiz sayısının giderek artması. Yeni işyerlerinin açılmaması gibi konuları anlattılar. Bunların hepsine baktığınız zaman evet bu konuda bizim bu çalıştaydaki öngörülerimizle çok örtüşüyor. Vatandaşın söylediği ile CHP Genel Başkanı ve üst kurulun söyledikleri birbirini çok yakalıyor. Bu açıdan bizimde gördüğümüz konu bunların bir an önce düzelmesi ile ilgili çalışmaların hızlanması lazım. CHP'li belediyelerin tıkır tıkır çalıştığını hem pandemi de hem depremde hem de ekonomin bu getirmiş olduğu yük içerisinde bu yükü kaldırabilecek Belediye Başkanlarının olduğunu da yapılan çalışmalarda göstermiş olduk. Bundan sonrada aynı anlayışla çalışmaya devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

whatsapp-image-2021-12-19-at-11-32-44.jpeg

Çalıştayın Kayseri'de yapılamasını değerlendiren Başkan İduğ, "Şimdi Antep ve Kayseri'de CHP Belediye Başkanı sayısı çok az. Antep'te bir, Kayseri'de sıfır dolayısıyla buradaki seçmene kendisini tanıtma, yerel yönetimlerin nasıl yönettiğimiz, Belediye Başkanlarını sahada gösteren, anlatan daha yakın dokunma paylaşma konularını önemsediğini düşünüyorum. Çokta doğru bir tespit bu güne kadar yapılmaması zaten bir hata bu hatayı önlemek için bu tip illerde çalışmaları Genel Başkanımızın arttırması çok doğru bir karar" dedi.

fg0urtlx0aknlmc.jpg

Kayseri'de vatandaşlarla bir araya geldiklerine vurgu yapan Başkan İduğ, "Kayseri milliyetçi bir yapıya sahip. Burada Rumlar, Yunanlılar yaşamış dolayısıyla burada milli duygular çok daha üst noktada olduğunu söyleyebilirim. Kayserililer iş adamıdır, çoğu iş dünyasından gelen bir yapıdır. Açıkçası çok etkilendiklerini ifade ettiler ve değişimin kaçınılmaz olduğunu anlatılar" ifadelerini kullandı.
fg0urtqx0aekvfg.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.