Başkan İduğ: Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri okuma oranının düşük olması

Başkan İduğ: Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri okuma oranının düşük olması

Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen 4.Bornova Kitap Günleri'ne katılan Belediye Başkanı Mustafa İduğ; "Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri, okuma oranının düşük olması. Her 6 kişiden birinin kitap okuduğu bir ülkede yaşıyoruz" dedi.

Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen ve alanında Türkiye’nin en uzun süreli ve en geniş katılımlı etkinliklerinden olan Bornova Kitap Günleri, Büyükpark’ta 4. kez kapılarını açtı. Bu yıl 60 yayınevi, 400 yazar ve 600 bin kitabın yer aldığı özel etkinlik ilk gününden yoğun ilgi gördü. Organizasyonun açılışını yapan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, kitap stantlarını dolaşarak kitaplar hakkında bilgi aldı. Yayınevi temsilcilerinin Bornova Kitap Günleri hakkındaki düşüncelerini dinledi.

8 Ekim’e kadar devam edecek olan etkinlikte bir çok yazar konuk olurken imza günlerinden söyleşilere, konserlerden panellere ve şiir dinletilerinden atölye çalışmalarına kadar bir çok renkli aktivite yer alıyor. Birbirinden renkli sahne performanslarının da gerçekleştiği Bornova Kitap Günleri 10 gün boyunca katılımcılarına sanat şöleni sunacak.

HER 6 KİŞİDEN BİRİ KİTAP OKUYOR

Açılışta yaptığı konuşmada kitap okumanın önemine vurgu yapan Başkan İduğ, “Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri, okuma oranının düşük olması. Her 6 kişiden birinin kitap okuduğu bir ülkede yaşıyoruz. Dijital çağ da buna eklenince algılamanın zor olduğu günlerden geçmeye başladık. Bunun çözümlerinden biri ise kitap okumaktır” dedi.

dsc-8748.jpg

YEREL YAZARLARIN DESTEKLENDİĞİ BİR PLATFORM

Artık geleneksel hale gelen Bornova Kitap Günleri ile başta çocuk ve gençler olmak üzere herkese kitap okuma alışkanlığı kazandırmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Mustafa İduğ, “Etkinliğimiz ile yerel yazarların desteklendiği ve bir araya geldiği bir platform oluşturduk. Her geçen yıl daha da büyüyerek okurlarımızı ve yazarlarımızı bir araya getiriyoruz. Bu yıl, 60 farklı kitap evi ve 400 yazarın katılımıyla, kitap dünyasının zenginliğini ve çeşitliliğini Bornovamıza getirdik. Burada bizi yalnız bırakmayan tüm katılımcılarımıza ve yazarlarımıza çok teşekkür ederim” diye konuştu.

4. Bornova Kitap Günleri’nin açılışına Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ile birlikte geçmiş dönem milletvekilleri Mustafa Gazalcı, Atilla Sertel ve Bülent Baratalı ile Bornova eski Belediye Başkanlarından Ali Sözer’in de katıldı. Etkinlikte Başkan Mustafa İduğ, son bir yıl içinde Bornova Belediyesi’ne 1200 kitap bağışında bulunan Halil Rıfat Sönmez’e de plaket verilerek teşekkür etti.

dsc-8692.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.