Başkan, İGC ile kahvaltıda buluştu

Başkan, İGC ile kahvaltıda buluştu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan Uluslararası Basın Merkezi Projesi'ne destek sözü.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Yönetim Kurulu ile kahvaltıda biraraya geldi. Kentin ve basının sorunlarının gündeme geldiği toplantıda, Kocaoğlu, İGC'nin “Uluslararası Basın Merkezi ve İGC Akademi Projesi'ne” destek verebileceklerini söyledi.

İGC Başkanı Misket Dikmen, Başkan Yardımcısı Tayfur Göçmenoğlu, Genel Sekreter Kenan Çimen, Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Pala, Sayman Semih Aksoy, Yönetim Kurulu üyeleri Dilek Gappi, Gaye Karadağ, Murat Attila ve Hakan Dirik'in yer aldığı, İzmir Gazeteciler Cemiyeti merkezinde gerçekleştirilen kahvaltıda basın sektöründe yaşanan sorunlar dile getirildi.

Yerel basın desteklenmeli

İGC Başkanı Dikmen, bir çok gazetecinin son dönem işsiz kaldığını, gazetelerin kapanma noktasına geldiğini söyledi. Yerel basının yaşadığı sorunları dile getiren Dikmen, sektörün içinde bulunduğu zorlu durumdan ancak işbirliği ile çıkılabileceğini vurguladı. Dikmen, yerel yönetimlerin yerel basına vereceği desteğin önemine de dikkat çekti.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak Uluslararası Basın Merkezi ve İGC Akademi Projesi üzerinde çalıştıklarını, gazetecilerin eğitim alabildiği bir merkez kurmak istediklerini belirten Dikmen, bu anlamda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan da destek istedi.

Kocaoğlu da, projeyi olumlu karşılayarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını sürdürdüğü Meslek Fabrikası'nda gazetecilere yönelik eğitimler konusunda destek verebileceklerini vurguladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.