Başkan İlkay Girgin Erdoğan: En büyük zenginliğimiz, toprağı işleyen çiftçimiz

Başkan İlkay Girgin Erdoğan: En büyük zenginliğimiz, toprağı işleyen çiftçimiz

Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından bir mesaj yayınlayan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, "Bizim en büyük zenginliğimiz, toprağı işleyen çiftçimiz! Çiftçilerimizin dayanak gücü kalmadı artık." dedi.

Nilda Altın Okay- Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından bir mesaj yayınladı. Mesajında artan üretim maliyetlerine ve çiftçilerin sorunlarına dikkat çeken Başkan Erdoğan, "Girdi maliyetlerindeki fiyat artışlarına rağmen üretmeye devam eden, bununla birlikte elde ettiği mahsul yok pahasına alıcı bulan çiftçilerimizin dayanak gücü kalmadı artık. O kadar haklılar ki…" dedi.

fstfdijx0aeerxg.jpg

Çiftçileri desteklemedikçe, bereketli topraklar işlenmedikçe, verimli topraklar arsaya dönüştükçe, pazar fiyatlarında da artışın devam edeceğinin altını çizen Başkan Erdoğan, " Daha da kötüsü, ilerleyen zamanda paramız olsa dahi satın alacak sebze ve meyve olmayacak…" ifadelerini kullandı. Başkan Erdoğan, "Tarlasında, bahçesinde, gece gündüz demeden çalışarak ailesine, evine ve ülkemize üretimleriyle destek veren tüm çiftçilerimizin, Dünya Çiftçiler Günü’nü kutluyorum." dedi.

fstfce9xsaeiirq.jpg

Erdoğan, mesajında "Bizim en büyük zenginliğimiz, toprağı işleyen çiftçimiz! Çok acı tecrübelerle gördük ve öğrendik ki, çiftçimiz desteklenmedikçe, bereketli topraklarımız işlenmedikçe, bu verimli topraklar arsaya dönüştükçe, semt pazarlarında fiyatlar el yakmaya devam edecek. Daha da kötüsü, ilerleyen zamanda paramız olsa dahi satın alacak sebze ve meyve olmayacak… Girdi maliyetlerindeki fiyat artışlarına rağmen üretmeye devam eden, bununla birlikte elde ettiği mahsul yok pahasına alıcı bulan çiftçilerimizin dayanak gücü kalmadı artık. O kadar haklılar ki… Biz sesinizi duyuyoruz. Tarlasında, bahçesinde, gece gündüz demeden çalışarak ailesine, evine ve ülkemize üretimleriyle destek veren tüm çiftçilerimizin, Dünya Çiftçiler Günü’nü kutluyorum." ifadelerine yer verdi.

fstfciwwaaap1fb.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.