Başkan İnan: Kiraz yolunu 2023 yılı sonunda bitiriyoruz

Başkan İnan: Kiraz yolunu 2023 yılı sonunda bitiriyoruz

AK Parti Genel Kolları Genel Başkanı ve İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Eyyüp Kadir İnan, gerçekleştirdiği Ödemiş ve Tire ziyaretleri sırasında vatandaşları bilgilendirdi.

AK Parti Genel Kolları Genel Başkanı ve İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Eyyüp Kadir İnan, gerçekleştirdiği Ödemiş ve Tire ziyaretleri sırasında bölge halkına müjdeler verdi.

Ödemiş Devlet Hastanesi’nin açılışının gerçekleştirilmesi sonrasında vatandaşların daha kaliteli bir sağlık hizmeti almaya başladığını ve eksiklerin de hızlı bir şekilde tamamlanmaya devam ettiğini vurgulayan İnan, turizmin gelişmesi için coğrafi işaretli ürünlerin tanıtımı için de gerekli çalışmaların yapıldığını da söyledi. İnan, “Son 20 yıldır yaptığımız işler ortada. Eksiklerimiz de yapacaklarımız da ortada. Ödemiş Devlet Hastanemizi açtık, pırıl pırıl bir şekilde şuan çalışıyor. Eksiklerimizi de hızlıca gidereceğiz. TOKİ’miz hayırlı ve uğurlu olsun ama şunu söylemem lazım ki biz inşallah 15 Mayıs’tan itibaren Ödemişli kardeşlerimin her zaman emrinde olacağım. Bu noktada 30 yaşında tüm gençliğimin enerjisini harcayacağıma Ödemişli hemşerilerimizle bir ve beraber olacağıma şimdiden burada kayda geçirerek sizlere söz veriyorum. Ödemiş’i çok iyi biliyoruz. Birgi’miz, Bademli Köyümüz burada. Ödemiş köftemizi, patatesimizi, zeytinyağımızı coğrafi işaretli hale getirdik. Ama bunların tanıtımı içinde şu kardeşiniz ve diğer milletvekillerimiz ile birlikte gereken çalışmaları yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Turizm noktasında Ödemiş, 14 Mayıs’tan sonra AK Parti ile birlikte daha fazla ivme kazanacak ve burada şehrimizin gelişmesi için daha yoğun bir gayret göstereceğiz” dedi.

“KİRAZ KARAYOLUNUN 73 KİLOMETRESİ TAMAMLANDI”

92 kilometrelik Ödemiş-Kiraz karayolunun 73 kilometrelik kısmının tamamlandığını ve demiryolu hattının yenilenmesi ve vatandaşlarımızın ulaşımını rahatlatmak için demiryolunun tamamlanacağını söyleyen İnan, “Sadece turizm anlamında değil özellikle altyapımızla üst yapımızla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kiraz yolunu 2023 yılı sonunda bitiriyoruz bunu da buradan müjdelemek istiyorum. 73 kilometrelik kısım bitti yılsonunda pırıl pırıl bir şekilde Ödemişli hemşerilerimize kazandıracağız. Kiraz’ın da yeni demiryoluna ihtiyacı var. Cumhurbaşkanımız, ‘o demiryolu bitecek’ dedi ve onu da seçim beyannamemize biz yazdık. Ankara’da açıkladığımız Türkiye 100 yılı vizyon belgemizde onun içinde Ödemiş var, o demiryolunun yenilenip hem Ödemişli hemşerilerimize hem de Kirazlı hemşerilerimize kazandırılmasını da seçim beyannamemize yazdık. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun. 14 Mayıs sonrası hızlıca ihaleye çıkıyoruz ve o sürecin de hızlı bir şekilde sonuçlanması için çok yoğun bir şekilde gayret edeceğiz” şeklinde konuştu.

İNAN, TARIM VE SANAYİ ALANINDAKİ TEŞVİKLERİ HATIRLATTI

Özellikle tarım alanında bölgeden çokça su sıkıntısının dile getirildiğini ve bu anlamda hükümet olarak gereken çalışmayı yaptıklarını da ifade eden Başkan İnan, Kalkınma Ajansları ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yatırımcılara yapılan teşvikleri de hatırlattı. 14 Mayıs seçimleri sonrası AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın alacağı zafer sonrası yapılacak olan balkon konuşmasıyla özellikle Millet İttifakı üyelerinin rüyalarından uyanacaklarını da ifade eden İnan, “İlçe başkanımız 2 buçuk yıldır ortaya büyük bir gayret koyuyor. Ben ulaşım konusunda bahsettiğim çalışmaları hatırlatmayacağım. Bu bölgede eğer çiftçilerimiz ile ilgili bir su kıtlığımız varsa Tarım ve Orman Bakanlığı’mızdan da alacağımız destekle Ödemişli hemşerilerimiz için somut adımlar atılacaktır. Birgi, UNESCO miras listesinin şuan geçici listesinde. İnşallah asil listeye geçmesi için gereken süreci de hızlandıracağız. Burada kaymakamlıklarımızın kooperatiflerimizle ilişkilerini daha çok güçlendireceğiz. Bugün Kalkınma Ajanslarımızın ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’mızın kooperatiflere verdikleri birçok destek var. Bu desteklerimizin daha fazla hızlanması, daha fazla artması için bizlerin takibinde olacak. Ben bu bölge için tarım başta olmak üzere sanayiye ilaveten istihdamın yoğun bir şekilde güçlenmesi için tüm tecrübemi inşallah 15 Mayıs’tan ortaya koyacağım” dedi.

“15 MAYIS’TA RÜYADAN UYANACAKLAR”

14 Mayıs seçimleri sonrası AK Parti’nin iktidarına güçlenerek devam edeceğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın balkon konuşması sırasında Millet İttifakı üyelerinin rüyalarından uyanacağını da vurgulayan İnan, “Fakat bunları yapmak için 15 günlük süre içerisinde Cumhurbaşkanımız adına ve partimiz adına destek istiyorum. 14 Mayıs gecesi Sayın Cumhurbaşkanımız yüzbinlere kendisini anlattığında ve konuştuğunda bazıları da rüyalarından uyanmış olacak” şeklinde konuştu.

Öte yandan İnan, AK Parti iktidarının başından beri İzmir ve Ödemiş’te birçok projeyi hayata geçirdiğini belirterek, “Ödemiş her zaman Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’ye sahip çıktı. İnanıyorum ki 14 Mayıs seçimlerinde de Ödemiş yine bir destan yazacak” dedi.

anyconv-com-1356640.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.