Başkan İnce, çalışanların yeni yılını kutladı!

Başkan İnce, çalışanların yeni yılını kutladı!

Güzelbahçe Belediyesi çalışanları yılbaşını “Yeni yıl pastası” keserek kutladı. 

CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Belediye İş Sendikası 4.No’lu Şube Başkanı Ayhan Doğan, Belediye Meclis üyeleri, işçi ve memur sendikalarının başkanları ile belediye çalışanları katıldı.

İşçilerin yeni yılını kutlayan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “ 2019’un bugün sayfasını kapatıp, yeni umutlara doğru 2020 yılına yeni bir sayfa açıyoruz. Sizlerle 10 yıldır bu sayfayı açıyorum. Büyük bir gurur ve mutluluk benim için. Kısmet olursa 2024’e kadar yeni yılı birlikte bu salonlarda kutlayacağız.  En çok neyi dileriz sağlık, huzur ve mutluluk dileriz. Ama ben bir belediye başkanı olarak bir siyasi partinin de temsilcisiyim aynı zamanda. 1999’dan bugüne kadar devam eden Cumhuriyet Halk Partisi iktidarının Güzelbahçe’de devam etmesini dilerim. Güzelbahçe’de en kaliteli hizmeti vermeye çalışıyoruz. Siz Güzelbahçeliler için kentimiz için bir umutsunuz. En büyük mülki amirden tutunda Güzelbahçe’deki tüm kesime herkes sizlere ihtiyaç duyuyor. Güzelbahçe’de yapmış olduğunuz parktan tutunda, yola döşediğiniz taşa, aldığınız çöpe her konuda bir umut oluyorsunuz. Bugün beni sevindiren bir ana da şahitlik ettik. Bir belediye başkanı için yanında çalışan arkadaşlarını emekli etmek büyük bir gurur ama en büyük gururda o arkadaşların emekli olduğu halde bugün burda gelip sizinle yeni yılınızı kutlayıp bu mutlu güne ortak olmak. Bu benim için çok anlamlı.  Biz demek ki bu arkadaşlarımızla helalleşmişiz. Kırgın ayrılmamışız. Bizim makamlarımız geçici bugün biz burada oluruz yarın başka bir arkadaşımız ama kalıcı olan kurumlardır. Bu kurumlara sahip çıkmak ve büyütmek zorundayız. Güzelbahçe’ye hizmet noktasında hata yapmadan el ele verdiğimiz de bizim için daha güzel ve mutlu geçecektir. Sevdiklerinizle birlikte nice güzel yıllar diliyorum. 2020’de buluşmak dileğiyle hepinizi seviyorum hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum’ dedi.

imgs1694.jpg

‘CHP iktidarı emekçinin iktidarı olacak’

Başkan İnce’den sonra söz alan CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, “Yeni yılın hepimize sağlık, mutluluk, barış ve özgürlük getirmesini diliyorum. Özellikle 2020 yılında partimizin iktidar olmasını ve emekçi kardeşlilerimize jest nasıl yapılırmış onu göstermek istiyoruz. Asıl işçinin emekçinin istediği jest değildir istediği alın teriyle ekmeğini eve götürmektir. Ama hakkını alarak hak ettiği şekilde jest yapılır. Jest yapacağız dediler jesti iş adamlarına yaptılar. Bu yüzden sevgili arkadaşlarım desteğinizi işçinin ve emekçinin yanında olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin yanında olmasını diliyor ve hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi. 

‘Emekçinin aklıyla dalga geçiyor’

Belediye İş Sendikası 4.No’lu Şube Başkanı Ayhan Doğan‘da, “Dört kişilik bir ailenin geçinebilmesi mümkün olmayan bir asgari ücrete bu halk mahkûm ediliyor. Bu yıl 2.324 lirayı bu iktidar işçilerimize reva görüyor. Bu asgari ücreti açıklayan siyasi iktidarın bakanı 30 bin lira maaş alıyor. Türkiye halkının ödediği vergilerle. Ancak bu durum böyle gitmeyecek. Verdikleri ücret gösteriyorki bu iktidar aklımızla dalga geçiyor. Bunu işçimiz ve emekçimiz görüyor.  31 Mart seçimleri gösterdi ki gerek emekçi gerek halk gerek esnaf bu iktidara dersini verdi. Bizlerde ayaklarımız yere basarak belediyemizi de düşünerek ‘belediyemiz varsa biz varız’ anlayışıyla sosyal haklarımızı maaşlarımızı iyileştirmelerimizi belediye başkanımızla birlikte ortak akıl ve ortak fikirle gerçekleştireceğiz. Bugün kadar yapmış olduğumuz toplu sözleşmeler örnek teşkil etti. En yüksek zammı veren belediye Güzelbahçe Belediyesi’dir. Emeğin en yüce değer olduğunu kendisi çok iyi biliyor. Kendisi emekçi dostudur. Sizi bu iktidarın verdiği 4+4’lere mahkum etmeyecektir.  Bu duygu ve düşüncelerle yeni yılınızı kutluyor; emeğin sömürülmediği nice güzel yıllarda buluşmak umuduyla iyi seneler” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından işçilerle birlikte yeni yıl pastasını kesen Başkan İnce, tüm işçi ve emekçilerle tek tek görüşerek yeni yıllarını kutladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.