Başkan İnce’den 10 Ocak mesajı

Başkan İnce’den 10 Ocak mesajı

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, 10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. İnce, gazetecilerin daha özgür ve iş olanaklarının daha fazla olduğu bir Türkiye dileğinde bulundu.

 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Güzelbahçe Belediye başkanı Mustafa İnce şunları söyledi:

“Basın Mesleğinde Çalışanlarla İşverenler Arasındaki İlişkileri Düzenleyen 5953 Sayılı Kanun’un bazı maddelerinin değiştirilmesine dair kanun, 4 Ocak 1961 günü kabul edildi. 10 Ocak 1961 günü de Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. O tarihten sonra 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanmaya başladı. Bu yasa ile gazetecilerin bazı sosyal hakları güvence altına alındı. Ancak geçen 56 yılda bu haklar tek tek yok oldu, geri alındı.  Gazeteciler,  o dönemde elde ettikleri çalışma koşullarının neredeyse bugün hiçbirine sahip değil.  Son yıllarda gazeteciler açlık ve yoksulluk içinde. Baskı,  tehdit ve cezaevi kıskacında. Bu nedenle cezaevindeki  gazetecilere özgürlük ve adalet istiyoruz.”

İnce, mesajını şöyle noktaladı:

“Hasan Tahsinlerin, Uğur Mumcuların yolundan yürüyen tüm gazetecilere selam olsun. Cumhuriyet değerlerinden ve Atatürk’ün yolundan ayrılmayan tüm gazetecilerin 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü buruk da olsa kutluyor, saygılar sunuyorum.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.