Başkan İnce’den yetkililere ‘yangın’ çağrısı

Başkan İnce’den yetkililere ‘yangın’ çağrısı

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce TR35 ekranlarında yayınlanan Beyaz Masa programında Ertuğrul Turan’ın sorularını yanıtladı.

İki haftayı aşan bir süredir Türkiye’nin mücadele ettiği yangınlara değinen Başkan İnce, yangınlarla mücadele ve yangınlara karşı alınacak önlemlere ilişkin tüm kurumlara çağrıda bulundu ve “Bununla ilgili hepimize düşen eksiklikler vardır. Bence herkes bir masa etrafında toplanıp bu işin nasıl çözüleceğini konuşmalı. Bir yaz daha yüreklerimiz yanmasın” dedi
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce TR35 ekranlarında yayınlanan Beyaz Masa programında Ertuğrul Turan’ın sorularını yanıtladı.

Başkan İnce, son günlerde artan orman yangınlarının ardından belediyenin yangınla mücadele konusunda mevcut tedbirleri ve durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunurken ilçede hayata geçirilecek projeler hakkında da bilgi verdi.

“GÜZELBAHÇE BELEDİYESİ YANGINA İLK GİDEN EKİPTİR”

Türkiye 2 haftayı aşkın süredir Antalya Manavgat’ta başlayan ve ardından 200’ün üzerinde noktada patlak veren yangınlarla mücadele ederken yangınla mücadele ülkenin gündemine oturdu. Yangın konusunda en riskli illerden olan İzmir de birkaç gündür çeşitli bölgelerde çıkan yangınlarla mücadele ediyor. Belediyenin yangınla mücadele konusundaki durumunu değerlendiren Başkan İnce, “Biz yangınlara alışığız ve bu konuda tecrübeli bir ekibimiz var. Belediyemiz, orman şeflikleri İBB itfaiye daire başkanlığıyla uyumlu çalışıyoruz. Bir iddiamız var. Güzelbahçe Belediyesi yangına ilk giden ekiptir. Gidemezse başarısızdır. Biz uzman değiliz işimiz yangın söndürmek değil. Ama ilk ateşi onlar gelene kadar kontrol altına tutuyorsak ve geldiklerinde su sağlayabiliyorsak… Biz onlara su sağlamayı kendimize görev biliyoruz ve yıllardır bu konuda çok uyumlu çalışıyoruz. Ve Güzelbahçe belediyesi en küçük bütçeli belediyelerden biri olmasına rağmen Orman Bakanlığı’na Güzelbahçe Orman Şefliği için çok değerli bir arazisini bağışladı. Onlar da o alana şefliği yaptılar” dedi.

“GÜZELBAHÇE’DE BUNA CESARET ETMESİNLER”

İlçede yangınlara karşı teyakkuzda olduklarını ve kötü niyetli kişilere göz açtırmadıklarını söyleyen Başkan İnce, “Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve belediyemiz personeliyle alandayız. Güzelbahçe’nin yüksek noktalarında çalışıyoruz. 2 zabıta aracımız ve zabıtalarımız sabah kadar nöbet tutuyorlar. Yani aydırıcıyı. Kötü niyetli kişiler Güzelbahçe’de buna cesaret etmesinler. Yıllarca bölgemizde yangınlar büyümeden söndürüldü. Bu konuda vatandaşlarımız da çok hassas. Ama bu yıl gerçekten yangınlar konusunda ne kadar tecrübeli olursanız olun çok değişik bir sezon yaşanıyor. Bunda orman bakanlığı eksiktir, hatalıdır... Benim konumum da bilgim de bu konuda yorum yapmaya uygun değil. Ama bir eksiklik var. Oraya gidince milletvekillerimizle görüşme imkanım oldu. Çok büyük bir yangındı. Umarım bu yazı daha büyük bir tehlike olmadan atlatırız. Daha da vahimi vatandaşın evi, ahırı, hayvanı yandı. Bununla ilgili hepimize düşen eksiklikler vardır. Bence herkes bir masa etrafında toplanıp bu işin nasıl çözüleceğini konuşmalı. Bir yaz daha yüreklerimiz yanmasın” diye konuştu.

“KÖYDE YAŞAMAYA DAVET EDİYORUZ SİZİ”

Başkan İnce, tarımsal üretim konusunda belediye olarak üreticileri desteklediklerini desteklerinin önümüzdeki yıllarda iş birlikleriyle artarak devam edeceğini söyledi. 14-15 Ağustos’ta düzenlenmesi planlanan Güzelbahçe ile özdeşleşmiş bardacık inciri festivaline ilişkin de bilgi veren Başkan İnce, bütün İzmirlileri festivale davet etti ve “Biz artık İzmir’de moralleri yükseltmek zorundayız. Geçen yıl Bardacık Festivali’ni yapamadık. Köylerimiz bu sene bu festivali istediler. Bardacık… İncirin taze yenilen en güzel hali. Güzelbahçe Payamlı’da cumartesi festivalin açılışını yapacağız. Burada sadece bardacık yok. Köyde yaşamaya davet ediyoruz sizi. Bu sene bardacık kısıtlı. Tüm meyvelerde rekolte kısıtlı. Ama üzüm var. İlk üzümü Payamlı’da yiyeceksiniz. Eğlence ve konser yok. Umarım gelecek sene bunların hepsini birlikte yaşayacağız. Biz köylümüze yıllardır bardacık konusunda destek veriyoruz. Bardacığı tüm ülkede tanıtmaya çalışıyoruz. Git gide daha da fazla ön plana çıkıyor. Gelip cumartesi günü hep birlikte açılışını yapalım. Bu işi daha da ileri götüreceğiz. Bazı firmalar bardacığı toplayıp kurutup çerez haline getiriyor. Ama bizim bardağı çoğaltmak için dikim alanlarını artırmamız gerekiyor. Bununla ilgili iki çalışmamız var. Bardacık ve incirde en büyük zarar kanlı balsır. İncirde çok önemli bir hastalıktır. İncirin suyunu emer, kalitesini düşürür. Bu hastalıkla ilgili ilçe tarım müdürlüğümüz bir çalışma yaptı. Ama bunun daha da gelişmesi gerekiyor. Bu iş sadece ilaç atarak olmuyor. O lokasyonların da temizlenmesi gerekiyor. İlçe Tarım müdürlüğümüzle bu konuda çalışacağız. Gerekirse bu konuda zirai mücadeleye gireceğiz” ifadelerini kullandı.

“ÇAĞDAŞ KADINLARI BU ALANDA YATIRIM YAPMAYA ÇAĞIRIYORUZ”

Başkan İnce’nin en önemli projeleri arasında yer alan ve ilçe ekonomisini kalkındırmada önemli bir rol oynayacak olan Atatürk Mahallesi Çarşı projesi hakkında da bilgi veren Başkan İnce, kadın esnaflara seslendi ve şunları söyledi; “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bize bir görev verdi. Belediye başkanı seçilince en az oy aldığınız yere gidin dedi. Benim en az oy aldığım yerlerden biri Atatürk Mahallesi. Orası Güzelbahçe ticaretinin kurulduğu en eski yer. Ama orada ticaret çok zayıfladı. Eskilerin gittiği ama yenilerinin gelmediği bir yer oldu. Ama Güzelbahçe’de deniz turizminin gelişmesinin ardından yatırımlar o bölgeye gidiyor. Atatürk Mahallesi unutulmaya başlandı. Biz bunun için çalışmaya başladık. Altyapı çalışmaları bitti. Artık ihaleye çıkmayacağız. Esnafın çehresini değiştiriyoruz, dekoratif aydınlata yapıyoruz. Bu projeye İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yüzde 75 destek aldık. Çarşı’nın tarihiyle çarşıyı canlandırıyoruz. Bütün bunları yaparken esnaftan para istemiyoruz. Esnaftan şunu istiyoruz: Orada sadece berberler, kahveler ve çay ocakları var. Biz artık buna yeter diyoruz. Çarşının içine artık kadın esnaflar istiyoruz. Güzelbahçe Belediyesi olarak oraya kadın esnaf koyacağız. Güzelbahçe’de kadın ve erkek esnaflar birlikte çalışacaklar. Orada yeni bir çehre olacak ve yeni yüzler de muhakkak gelecek. Atatürk Mahallesi Çarşı projemizi herkesi görmeye ve çağdaş kadınları bu alanda yatırım yapmaya çağırıyoruz.”

“GO-KART PİSTİNE KARŞI DİK DURDUK”

Geçtiğimiz yıllarda İzmir’deki yangınlarına ardından başlattıkları fidan dikim kampanyasına da değinen Başkan İnce, dikim kampanyasıyla birlikte ilçede yapılmaya çalışılan Go-kart pistini de engellediklerini hatırlattı ve “İzmir yangınından sonra belediyemizdeki en önemli kararımız belediyemizde her vatandaşımız için 1 lira katkıda bulunduk. Vatandaşlarımızın bu bağışlarıyla fidan alındı, yer belirlendi ve alan dikime hazırlandı. Daha sonra da tüm siyasi partiler, STK’lar ve kurumlar davet edildi alan. Hepsinin tabelası yapıldı. Kendi elleriyle burada fidan diktiler. Daha sonra Z kuşağı için bir fidanlık yapalım dedik. Zeytin ve fıstık çamı dikiyoruz. Bu fidanlıkta ilçemizdeki Z kuşağı gençlerinin her biri için fidan diktik. Hepsine de gençlerimizin ismini verdik. Birileri fidanlığın olduğu alanın oraya Go-kart pisti yapmaya kalktı. Biz dik duruşumuzu gösterdik ve zeytinlerimizi buraya diktik. Ayrıca dere kenarlarına da cevizler diktik. Bu yıl Güzelbahçe Belediyesi açısından ağaçlandırma konusunda çok iyi bir yıl oldu. Bu yıl 3 bin zeytin fidanının diktik. Bu Güzelbahçe için önemli bir rezerv” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum