Başkan İsmail Yetişkin: Cumhuriyet bizim, bu coşku hepimizin

Başkan İsmail Yetişkin: Cumhuriyet bizim, bu coşku hepimizin

Cumhuriyeti’n 100. yılı Seferihisar’da, coşkuyla kutlanacak.

Seferihisar Belediyesi, Cumhuriyet'in 100. yıl kutlamaları kapsamında salon gösterilerinden yürüyüşe, zeybek gösterisinden resim sergisine, sportif turnuvalardan söyleşi ve fener alayına kadar dolu dolu bir program hazırladı.

25 Ekim Çarşamba günü başlayacak etkinlikler, 29 Ekim’e kadar devam edecek. Etkinlikler 25 Ekim Çarşamba günü saat: 12.30’da Ürkmez Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenecek olan “Cumhuriyetin Renkleri” resim sergisiyle başlayacak. Aynı gün saat:14.00’da ise yazar Mustafa Gökçek’in söyleşisi gerçekleşecek. 26 Ekim Perşembe saat:10.00’da ise Bisiklet Turnuvası ile Cumhuriyet coşkusu, Seferihisar sokaklarına taşınacak.

27 Ekim Cuma günü saat:10.00’da ilçe halkıyla doğa yürüyüşü gerçekleştirecek olan belediye, aynı gün saat:16.00’da Ürkmez Kültür Sanat Merkezi’nde resim ve öykü yarışması düzenleyecek. Kutlamaların dördüncü günü olan 28 Ekim Cumartesi günü saat:15.00’da Ürkmez Kültür Sanat Merkezi Futbol Sahasında Yıldız Takımı Futbol Turnuvası düzenlenecek. Atatürkçü Düşünce Derneği de 15.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yapacak. Akarca Kadın Platformu da Çarşı merkezinde saat 15.45’te zeybek gösterisi yapacak. Aynı gün saat: 20.00’dan itibaren Ürkmez Gençlik Merkezi’nde salon gösterileri gerçekleştirilecek.

Cumhuriyetin 100. yılı olan 29 Ekim Pazar günü ise etkinlikler, saat 10.00’da şehir stadındaki resmi program ile başlayacak. Akarca Kadın Platformu Sığacık Atatürk Heykeli’nde saat 13.30’da ve Akarca Atatürk Heykeli önünde saat 17.00’da zeybek gösterisi yapacak. Saat:17.00’da Ürkmez Meydanı’ndan, Ürkmez Gençlik Merkezi’ne belediye bandosu eşliğinde yürüyüş düzenlenecek. Saat: 18.00’da Ürkmez Kültür Merkezi’nde 100 kadın zeybek oynayacak. Saat:19.23’de ise Seferihisar Halk Pazarı’ndan başlayıp, çarşı merkezinde sona erecek geleneksel fener alayı etkinliği düzenlenecek.

Kutlamalara ilişkin açıklama yapan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin “Sahip olduğumuz her şeyi Cumhuriyet’e borçluyuz. Bizi muasır medeniyetler seviyesine taşıyan Cumhuriyetimizin, 100. yılına yakışır bir kutlama yapacağız. Bize emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni ve onun tüm değerlerini sonsuza kadar yaşatacağız. Cumhuriyet bizim, bu coşku hepimizin. Yaşasın Cumhuriyet” dedi.

shisar-cumhuriyet-kutlamalari.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.