Başkan Karabağ: “Aday gösterilmezsem ceketimi alıp giderim”

Başkan Karabağ: “Aday gösterilmezsem ceketimi alıp giderim”

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Radyo Romantik Türk’ün sevilen siyaset programı Manşet’te Abdullah Polat’ın sorularını yanıtladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Hasan Karabağ, Bayraklı’da çalışmalarını tamamladığını artık Büyükşehir belediye başkanlığına hazır olduğunu dile getirdi.

“Bu bölgenin çocuğu olarak görevimizi yaptık”

Karabağ, 2 dönemdir kurucu belediye başkanı olarak yürüttüğü görev süresinde yaptıklarını bu sözlerle açıkladı: “Bayraklı’nın imar revizyonu kentsel dönüşüme ayrılan bölge olmadı. Refik Şevket Alpaslan Cengizhan Mahallerinde imar düzenlemesi yapılabilir. Bu yapıldığında daha hızlı değişir. Bu da büyükşehir kararı. İşte ilçe belediye başkanlığının yetkileri sınırlı. O yüzde bana göre değil, ilçe belediye başkanlığı.  Arzuladığım her şeyi yapamıyorsam burada ne işim var benim. yetkinde yoksa takılıyorsa bu iş. Büyükşehir bu konuda sıkıntı yaratmadı ama tepeler kentsel dönüşüm bekliyor. Bana kalsa hiç bekletmem. Emsal kararlara bakınca oradakiler kabul etmez. İçlerinde büyüdüm 4 katlı kaçaklarını kolay kolay vermez. Gönüllü değiştirmeye bakacaksın.  Bölgesel revizyon içerisinde müteahhitler onlara kabul ettirir.  Onun için bırakıyorum. Meclisin yetkisi yok. Belediye başkanının sınırlı bir görevi var. Ama bu bölgenin çocuğu olduğumuz için görevimizi yaptık. Şantiyeleri yaptık. Muhteşem bir belediye binamız var.”

Büyükşehir olursa 29 Ekim statta olacak

İlçede gelenekselleşen 29 Ekim kutlamaları ile ilgili hayalini ise Başkan Karabağ, “29 Ekim’in ana fikri semt evleridir. Manavkuyu’da 3 tane oldu. 29 semt evinden çıkıyor gönüllüler. 16 kütüphane var. Bir kız yurdu var, bunları hep yaptık. Okul saatleri dışında çalışılıyor. Bu gönüllük işi nereden bulacaksın aslında. Markalaştı bu iş. Benden sonrakiler düşünsün. Büyükşehir imkanı olursa artık Atatürk Stadı’nda buluşuruz” sözleriyle ifade etti.

Ak Parti Bayraklı’ya giremez 

“Ak Parti bu bölgeye giremez” diyen Karabağ, gerekçelerini de sıraladı: “Buranın seçmeni bilinçli. Kapısına kömür koyularak olmaz. 4 seçimdir AKP yenilgi yaşıyor. Arada 8 puan fark var.”

Genel Merkez koridorlarında heba olmam

Büyükşehir adaylığında sahadan olumlu tepkiler aldığını vurgulayan Başkan Karabağ, “Önce örgüte gittik, kırsaldaki örgüte. Halkta karşılığımız var onu biliyorum ben. Onları saygı ile selamlıyorum. Halkta ve örgütte bir sıkıntımız yok Allah’a şükür. Ben bir belediye başkanının genel merkez koridorların da heba olmasından yana değilim. Benim belediye başkanı yapın, yapın. Ben çocuk muyum? Çocuk muyuz? Hayatımı belediye başkanlığına bağlamış biri değilim ben. Genel merkez çağırırsa belediye başkanı olacağım. Çağırmazsa alıp ceketimi çıkarım” diye konuştu.

Ulaşım ve çöp acil sorunlar 

İzmir’de acilen yapılması gereken projelerin olduğunun altını çizen Karabağ, büyükşehir koltuğuna oturduğu takdirde yapacaklarını sıraladı:  “Kısa vadede kent merkezlerine bakmak lazım. Tramvay olayı tacize uğruyordur. Onu revize etmek lazım. Ulaşım sıkıntısı en acil giderilmesi gerekiyor. Çöp entegre tesisinin acilen yapılması. Bu tesis çevreye zarar vermiyor. Avrupa’daki bir tesis. Viyana’da kent merkezinde var. Anlatılamadı tam. İktidarında atraksiyonları var.”

Karabağ, “İzmir’in benim özledim tarzda insan olması. yığın yığın insanların gelmesini isterim. Sadece Çeşme’ye geliyor turist. Kimsenin geldiği yok İzmir’e. İzmir’in merkezine gelmek lazım. İzmir’i turizm merkezine haline getirmek isterim” sözleriyle hayalindeki İzmir’i özetledi.

Ben düşündüğü ile yaptığı bir olan bir insanım

Karabağ, dobra ve çekinmeden konuşan karakteri ile kimsenin kuyusunu kazmadığının altını çizerek, bu şekilde hiçbirşey kaybetmediğini söyledi. Karabağ, sözlerini bu açıklama ile tamamladı: “Ben düşündüğü ile yaptığı bir olan bir insanım. Atraksiyonlu insanları kimse sevmez. Yanımdaysa yanımdadır, karşımdaysa karşımdadır. Yanındayken satan adamlar çok şerefli değildir. Ben aday dayatma işine gelemem. İlle de benim askerim olsun diye düşünmem. Belediye başkanı hırpalamak niyeti olanlarla mücadele etmek lazım. Karşı partilerde yapılmadığı kadar çok yapılması gerekiyor. Belediye başkanları direk genel merkeze bağlanmalı bence.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.