Başkan Karabağ Bayraklılarla bayramlaştı

Başkan Karabağ Bayraklılarla bayramlaştı

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, belediye personeli ve vatandaşlarla Mustafa Kemal Spor Salonu’nda bayramlaştı. Vatandaşların katıldığı tören öncesi Grup Majör’ün verdiği konser etkinliğe renk kattı.

Bayramlaşma törenine Başkan Karabağ’ın yanı sıra CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, sendika temsilcileri, belediye çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Karabağ, kendisinin herkesin belediye başkanı olduğunu, törene sadece belediye çalışanlarının değil, her görüşten vatandaşın da katıldığını vurguladı. Karabağ, “Çünkü biz bu işleri Atatürk’ten feyz alarak yapıyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar Atatürk Cumhuriyetini yıkamazlar” dedi.

Irak’ta bir siyasi liderin, ‘Keşke Irak’a Atatürk gibi bir lider gelse ve laikliği getirse’ dediğini hatırlatan Başkan Karabağ, “Amerika Irak’a özgürlük getireceğim diye 1 milyon insanı öldürdü. Milyonlarca insanı sakat bıraktı. Gelinen nokta din eksenli siyasilerin elinde oyuncak olan bir Irak ve O Irak’ın din eksenli siyasetçisi diyor ki, ‘Irak’ı Atatürk gibi biri kurtarır’  Geçen gün Venezuella’nın başkanı selam gönderdi. Herkeste Atatürk özlemi var” dedi.

 

"BİZİ GERİ GÖTÜRMEK İSTEYENLERE ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Halk oyunları Türkiye şampiyonasında Bayraklı Belediyesi ekibinin şampiyon olduğunu belirten Başkan Karabağ, şunları söyledi: 

“Haberlerde okuyorsunuz.  ‘Halk oyunları; halk eğitim merkezlerinde belli yaş gruplarında artık yapılmasın’ diye yazı göndermişler. Neymiş, erkek çocuklarımız, kadınlarımız ve kızlarımız el ele tutuşuyormuş. Ülkeyi adım adım geri götürme anlayışı Orta Çağ’cı gerici yobaz zihniyettir. Yobazların gideceği yer bellidir. Orta Çağ karanlığı. Orta Çağ karanlığına gidilen Irak’tan, ‘kurtar bizi Atatürk’ diye bağıranlar varken, bizi geriye götürmek isteyenlere asla izin vermeyeceğiz. Eğitimi yok ederek, çağdaşlığı yok ederek, eğitimi bilimden uzaklaştırarak, bu halkı yıllarca koyun gibi güdeceğini sanıyorlarsa aldanıyorlar. Nehirler tersine aktarılmaz. Onlar neyi yasaklıyorsa biz tam tersini yapacağız ve yaptıracağız. Halk oyunlarında bir takım değil. 3-4 farklı yaş gurubunda belediyemizde faaliyet gösterecek. Kızlarımız ve erkeklerimiz, çocuklarımız elele tutuşuyormuş… Elele tutuşmaktan uzak olanların sapıklıklarını her gün izliyoruz”. 

 

BAYRAKLI’DA BÜTÜNLÜK VAR

Başkan Karabağ, Bayraklı’da işçisiyle, çalışanıyla halkıyla bir bütünlük olduğunu belirterek, “Bayraklı Cumhuriyet’in kalesi oldu. Eğitim seviyesi yüksek birçok ilçenin önüne geçti. 29 Ekim’lerin kutlamalarında birçok ilçeyi, ili geçti. Bu sizlerin sayesinde oldu. Belediyemizin önüne Büyük bir Atatürk heykeli yaptırdık. Yakında eyerini alacak. Alan yok diyorduk, bundan sonra törenlerimizi de orada yapacağız. Onlar heykel yıksın biz 100 tanesini daha yapacağız ve cumhuriyeti yıktırmayacağız. Bayraklı Belediyesinin geleneği halkla işçiyi, halkla siyasi partileri bir araya getirme anlayışı olmuştur. Bundan sonra bizzat telefon ederek diğer siyasi partideki arkadaşları davet edeceğim” dedi.

 

KORKAKLAR HER GÜN CESURLAR BİR GÜN ÖLÜR

Cumhuriyet değerlerinden koparılışın umutları yok etmemesini isteyen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, sözlerine şöyle sürdürdü: “Atatürk’ün Samsun’a çıktığı günden daha zor değil şuandaki durumumuz. Şuanda biz daha yığınsal bir güç halindeyiz. Elimizde imkânlarımız var. Sevgili Atatürk 19 Mayıs’ta Samsun’a çıktığında Sakine isimli bir kızımız karşılamıştı. Ama artık milyonlar var. Örgütlü olmamız lazım. Sendikacı arkadaşlarımla, sivil toplum örgütleriyle, siyasi partilerden bizim gibi düşünenlerle, derneklerle omuz omuza, birbirimizi küçümsemeden, el ele tutuşarak, Bayraklı’daki birlikteliği Türkiye’ye yaymalı ve ortaçağ karanlığını Türkiye’ye gelmesini engellemeliyiz. Korkaklar her gün ölür cesurlar bir gün ölür”.

EN BÜYÜK LİDER ATATÜRK

“Dünyada tartışmasız en büyük lider Atatürk” diyen Başkan Karabağ, “Atatürk 80-90 yıl önce ne söylediyse bugün gerçekleşiyor. Uzaydan fikir getirmeye gerek yok. Yolumuz Atatürk’ün yolu, yolumuz Cumhuriyetin yolu, yolumuz bayrağımızın, ülkemizin, vatanımız yolu! Yolumuz milli değerlerimiz” dedi.

CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemallettin Alper de herkesin bayramını kutladı. Alper, “ Bayraklı’ya geldiğimiz günden itibaren bu coşkuyu yakaladık. Bayraklı’da hiçbir parti ayrımı yapmadan, Bayraklı’yı bir bütün olarak değerlendiren başkanımıza teşekkür ediyorum. Biz dün beraberdik bugün beraberiz yarın da beraber olacağız. Asla kimseyi ayırmayacağız, herkesle beraber olacağız” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Karabağ, belediye personeli ve çalışanlarla tek tek bayramlaştı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.