Başkan Karabağ STK'larla buluştu

Başkan Karabağ STK'larla buluştu

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

Düzenlenen birlik ve beraberlik yemeğinde katılımcılara seslenen Karabağ, “Sivil toplum dernek dayanışması budur. Kendiliğinden oluşan bir gönül birliği, işte bu gönül birliğini 29 Ekim'de yaptık biz, bir ilçe belediyesi Türkiye'ye ses getiren bir hareket yapabiliyorsa büyükşehir imkanları Türkiye'yi sarsan hareketler yapar” dedi.

İzmir'deki 72 farklı sivil toplum kuruluşundan yaklaşık 450 yönetici ve üyelerinin katıldığı etkinlik Havuz düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. İzmir Adanalılar Güç birliği Derneği Başkanı  Arif Kayakşu ve yönetimi Başkan Karabağ'a desteklerinden dolayı teşekkür plaketi takdim etti. Ege Yörükleri Derneği ve yöneticileri ise Başkan Karabağ'ın isminin yazılı olduğu derneğin poşusunu başkana hediye etti. 

“İYİ Kİ VARSINIZ”

Konuşmasında gecekondu hayatında yetişmiş, oraların çilesini iyi bilen ve gelinen noktada belediye başkanlığını Atatürk’e borçlu olduğunu dile getiren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan  Karabağ, "Atatürk sayesinde cumhuriyet sayesinde biz bu bölgenin belediye başkanı olduk. Ne demişti Atatürk? “Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir”. Biz başka bir düzen olsa Arap cumhuriyeti olsak, biz halifelikle yönetilen orta doğu cumhuriyeti olsak, kralın ailesinden başka kimi görebilirdik? Bugünkü cumhurbaşkanımız Kasımpaşa’dan çıktı. Fakir bir ailenin çocuğuydu demokrasi ile Atatürk'ün kurduğu cumhuriyetle cumhurbaşkanı oldu. Şunu unutmasınlar her darbe girişimden sonra Atatürkçü oluyorlar, çünkü doğru tek. Fakirin de fukaranın da Alevinin de Sünni’nin de yoksulun da ve zenginin de herkesin... Cumhuriyet, Atatürk cumhuriyetidir. Bu ülke kolay kurulmadı. Bizleri bu noktaya getiren cumhuriyete sahip çıkmamız lazım. Bu ülke kurtulurken Anadolu ve Rumeli Müdafa i Hukuk Cemiyeti ile başlayan bir dernekle kuruldu. Sivil toplum dernek dayanışması budur. Kendiliğinden oluşan bir gönül birliği. İşte bu gönül birliğini 29 Ekim'de yaptık biz. Bir ilçe belediyesi Türkiye'ye ses getiren bir hareket yapabiliyorsa büyükşehir imkanları Türkiye'yi sarsan hareketler yapar.  Belediyeler kendi ideolojilerini iktidara taşıma yoludur. Ben sivil toplum örgütlerinde gönüllüce görev alan bütün arkadaşların önünde saygıyla eğiliyorum. Halk oyunları, spor kulüpleri, tiyatro dernekleriniz, kültür geceleri… Sokaklar uyuşturucu kullanan gençlerle dolu. Siz alıyorsunuz bunları kendi bünyenizde imkanlarınızla bir şeyler yaparak onları sokaktan kurtarmaya çalışıyorsunuz. O spor kulüplerindeki arkadaşlarım çocuklar, gençler enerjilerini sporda kullanmasa gidiyorlar başka kötü alışkanlıklarda kullanıyorlar. Bunun için sivil toplum örgütlerini anlamayan insanlarla çalışmak zor. Ben sizleri bir araya getirdiğim için çok mutluyum. İyi ki varsınız. Ben Türk bayrağı asmayan derneklerin gecelerine gelmiyorum. Derneğine Türk bayrağı ve Atatürk resmi asıp, beni çağıran herkesin emrindeyim. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyene! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyene! Ne mutlu Türkiyeliyim diyene! Yaşasın tam bağımsız Türkiye" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.