Başkan Karabağ'dan pazaryeri çıkışı

Başkan Karabağ'dan pazaryeri çıkışı

Kaldırılan Özkanlar Pazar Yeri krizinin çözüme ulaşmaması üzerine düşüncesi sorulan Hasan Karabağ, telefonla yayına bağlanarak, konuyla ilgili ilk kez önemli açıklamalar yaptı.

Pazar yeri için Mansuroğlu Mahallesi’nde bir metrekarelik bir alan olmadığını, en uygun yerin viyadük olduğunu söyleyen Başkan Hasan Karabağ, “Mansuroğlu Pazarı kurulamaz. O bölgede kurulacak nokta yok. Hiç bu işi dallandırıp budaklandırmasınlar. Tamamen siyasi atraksiyon. Pazarcıları bağırttıracaklar, ‘başkan istifa et’ diyecekler. Ben de istifa edeceğim. Bu parti yüzde 25’te kalıyorsa, çapsız siyasetçiler yüzünden kalıyor” dedi.

Radyo Egepostası Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları ile Gerçek Haberci İmtiyaz Sahibi Adem Nakçı’nın sunduğu Gün Ortası programına telefonla bağlanan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na kadar giden Özkanlar Pazaryeri sorunu hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

PAZAR İÇİN EN UYGUN YER VİYADÜK ALTI, CUMAYA ALIRSINIZ ÇÖZERSİNİZ

Mahkeme kararına uymak zorunda olduklarını vurgulayan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ,  başta Mansuroğlu Mahallesi olmak üzere Bayraklı’da Özkanlar Pazaryeri esnafının kullanabileceği bir alan olmadığını, en uygun yerin viyadük altı olduğunu ancak Bornova’da buldukları viyadük altının da Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın CHP İzmir İl Kongresi öncesi ‘tamam’ demesine karşın, kongre sonrasında ‘hayır’ dediğini belirterek şunları söyledi:

“En yakın çözüm yeri viyadük altı. Bornova kongre öncesi tamam demişti, kongre sonrası Olgun da muhalefet etmiş, olmaz diyorlar. Bu pazarın yeniden kurulması için en uygun nokta viyadük altı. Tartışmasız. Cumartesi Özkanlar Pazar yeri kuruluyordu. Cumaya alırsınız çözersiniz.”

PARTİ LİDERİNİ PAZARIN ÇÖZÜMÜYLE UĞRAŞTIRMAK GİBİ ABESLE İŞTİGAL BİR İŞ OLAMAZ

Konunun CHP eski Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır tarafından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na götürülmesini kast eden Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ sert konuştu.

İÇ YÜZÜNÜ DE BİLİYOR BU ARKADIŞIMIZ, KÖTÜ NİYETLİ,ONUNLA MUHATAP OLACAK DEĞİLİM

“CHP Lideri çözemez. Bu, o insanın işi değil. Onu oraya taşıyanlar küçük işlerle uğraşanlar. Parti liderini pazarın çözümüyle uğraştırmak gibi abesle iştigal olamaz” diyen Başkan Hasan Karabağ, konuyla ilgili olarak katıldığı bir televizyon programında da açıklamalar yapan ve çözümün adresinin Bayraklı Belediyesi olduğunu söyleyen CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır’ı işaret ederek, “Milletvekili arkadaşlarım Ali Yiğit, Musa Çam biliyor. Zahmet edip bir telefon edip sorsaydı, olayın iç yüzünü söylerdik. İç yüzünü de biliyor, bu arkadaşımız, kötü niyetli. Onunla muhatap olacak değilim, insan olarak da siyasette de. Yaptığı parti kültürü almamış olmanın verdiği bir yanlış” dedi.

O APTALLARA SÖYLEYİN… TAMAMEN SİYASİ ATRAKSİYON, CHP YÜZDE 25’DE KALIYORSA…

Pazaryeri sorununun dallandırılıp budaklandırılıp, partisinin genel merkeze kadar götürülmesi konusunda ateş püsküren Başkan Hasan Karabağ, yapılanı ‘siyasi atraksiyon’ olarak nitelendirdi ve şöyle konuştu:

“Ne yapacak genel merkez ya? Arsa vardı da uzaydan biz mi getirmedik. Arsa olmayan yerde nasıl Pazar kurduracak genel merkez. Genel merkezin böyle bir görevi mi var? Vardı da biz yapmadık. Bu kadar mı beyinsizlerin konuştuğu kadar düşüncesiz. O aptallara söyleyin, karşılarında 40 yıllık mühendislik yapmış ve 40 yıllık siyasetçi Hasan Karabağ var. Göreve geldiğimizden beri bütün pazaryerlerini kapatıyoruz. Osmangazi, Yamanlar, Gümüşpala, Nafiz Gürman var, yeri göğü pazar yeri yapıyoruz. Mansuroğlu Pazarı kurulamaz. O bölgede kurulacak nokta yok. Hiç bu işi dallandırıp budaklandırmasınlar. Tamamen siyasi atraksiyon. Pazarcıları bağırttıracaklar, ‘başkan istifa et’ diyecekler. Ben de istifa edeceğim. Bu parti yüzde 25’te kalıyorsa, çapsız siyasetçiler yüzünden kalıyor.”

PAZARCILAR ODA BAŞKANI DA BU İŞLERE  ALET OLMASIN, GİTSİN OLGUN’U, AZİZ BEY’İ İKNA ETSİN

Partisinin Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu Ankara’da ziyaret eden İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen’e de seslenen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Pazarcılar oda başkanı da bu işlere alet olmasın. Çözüm yerinin viyadük altı. Gitsin Olgun’u Aziz Bey’i ikna etsin” diye seslendi.

MANSUROĞLU MAHALLESİ’NE BİR DAHA PAZAR KURULAMAZ, ORADA BİR METREKARE ALAN YOK

Özkanlar Pazar Yeri’nin kaldırılmasının kendileriyle en küçük bir ilgisi bulunmadığının altını çizen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Mansuroğlu Mahallesi’nde bir metrekarelik bir alan olmadığının altını çizerek, hiçbir çaba göstermedikleri  gibi yanlış bir algının yaratılmak istendiğini söyledi ve duruma adeta isyan etti:

“Bu milletin mağduriyet ile ilgili yaptığı konuşmayı, sanki karşılarında bu kenti kurmuş, bu ilçeyi kurmuş, yıllarını siyasete vermiş bir adam yokmuş gibi bağırıp çağırıyorlar. İşin aslını da biliyorlar. 2012’de bir vatandaşın, sokak arası pazarın, bakanlığın yönetmeliğine ters olduğu için mahkemeye başvurması söz konusu. Yerel mahkeme kaldırılmasına karar veriyor, Danıştay onaylıyor. Belli bir süre sonra uygulanması gerekiyor. Bunu bu arkadaşlar biliyor. Yaşayanlar da oda başkanı da pazarcılar da biliyor. Yer olmadığını da biliyorlar. Mansuroğlu Mahallesi dağ başında bir yer değil. İzmir’in en özellikli, nitelikli semtlerinden biri. Bir metrekare arsa bulma imkanın yok. Eğitim alanını boz, pazar yeri yap, park alanını boz pazar yeri yap diyenler kadar beyinsiz mahluklar olamaz. Böyle bir yer bozulamaz ve yapılamaz. Yapılamaz olduğunu da herkes biliyor. Osmangazi'de Güneşkent Sitesi’ndeki itfaiye alanıyla nitelik değiştirmek için yani itfaiye alanını oraya pazar alanı olarak, eğitim alanını da oraya kaldırıp Pazar yeri kurmak istedik ama büyükşehirden red geldi. En olası yer orasıydı. MEB de büyük parseli istimlak etti. Bizdeki yeri de biz bağışladık. Oraya ortaokul yapılacak. Bunun dışında bir yer yok. Oda başkanı şunu bilsin, bir daha Mansuroğlu Mahallesi’nde bir daha pazar kurulamaz.”

Kaynak: Egepsotası

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.