Başkan Karakayalı, "Yatırımlarımıza devam ediyoruz"

Başkan Karakayalı, "Yatırımlarımıza devam ediyoruz"

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, 3 yıllık faaliyetlerini değerlendirerek, “Kısıtlı bütçemize rağmen yatırımlarımıza devam ediyoruz” dedi.

Belediyeyi, 96 milyon TL borç ile devraldıklarını söyleyen Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, insan odaklı yatırımlar yaptıklarını vurguladı. Karakayalı, birçok yatırımlarının ‘insana nasıl dokunabiliriz’ çerçevesinde olduğunun altını çizerek, “Birçok alanda para kısıtlı olduğu halde 96 milyon TL borç ile devraldığımız belediyede insan odaklı yatırımlar yapık. Birçok yatırımımız insana nasıl dokunabiliriz çerçevesinde oldu” diye konuştu.

dsc-5305.jpg

“Çevre yolumuzu ve diğer yollarımızı İZBETON tamamlıyor”

Bütün belediyeler pandemiyle çok zor durumda kaldığını vurgulayan Karakayalı, “Bunun dışında İzmir’e başına deprem ve tsunami de geldi. Ama hizmet hiçbir zaman durmadı, devam ettirdik. 2019’dan günümüzde kadar 3 yıl geçti. Türkiye’nin ekonomik durumu şu anda iyi diyen kimse yoktur. Asfalt malzememizin fiyatları katlandı. Bu zamanda da biz ihaleye çıkacak müteahhit bulamadık. Birçoğu bıraktı kaçtı. Bizim herkesin ağzına sakız olan çevre yolumuz vardı. Fiyat artışlarından dolayı sadece kaldırımlar için 4 kere müteahhit değişti. Bizim çevre yolumuzu ve diğer yollarımızı İZBETON tamamlıyor” ifadelerini kullandı.

Bu dönem belediye başkanlarının en büyük şanssızlığı 2,5 yıl pandemide kaybedilmesi olduğunu söyleyen Karakayalı, “Gerçekten çok uğraştık. İnsan çabuk unutuyor, eleştiriyorlar. Mümkün olduğu kadar kısarak tasarruf ederek hizmetlerimizi sürdürdük” sözlerine yer verdi.

dsc-5248.jpg

“Önümüzdeki süreçte kentimize üniversite kazandıracağız”

Karakayalı, en büyük hayalinin Kemalpaşa’ya üniversite kazandırılması olduğuna dikkat çekerek, “Benim çalmadığım kapı kalmamıştı, geçen dönem olmadı. Bu dönem de yine birçok kapıyı çaldık ve Demokrasi Üniversitesi ile görüştük. Birçok alan gezdik, atıl durumda kongre merkezi var. Onun yanında da düğün salonu vardı. Bunun değerlendirmesini size bırakıyorum kongre merkezinin yanına düğün salonu olur mu? Ben burayı gösterdim, olmazsa belediye binasına gelin biz bir ay içinde çadıra çıkalım dedim. Bu alanı beğendiler, tahsis ettik. Önümüzdeki yıl da yapısı okul şeklinde dönüştürülecek. Biz onlara ne isterseniz alın buraya yeter ki üniversite gelsin dedik. Önümüzdeki süreçte kentimize üniversite kazandıracağız” açıklamasını yaptı.

Kemalpaşa’daki bütün parklara kafeterya yaptığını söyleyen Karakayalı, “Burada saat 9’dan sonra hayat durur, dışarıda insan bulamazsınız. Geçtiğimiz dönem bütün kafeteryaları kapattılar, biz yeniden açtık. Parklarda kafeteryalarımız iyi bir şekilde işlemeye devam ediyor. Bizim hedefimiz insan odaklı çalışmak. Meslek Fabrikası ile kadınlara eğitim veriyoruz. Kurslarımıza da çok fazla talep var, hem de aile bütçesine de katkı sağlanıyor” sözlerine yer verdi.

dsc-5307.jpg

“Eğitim merkezimiz hizmete giriyor”

Karakayalı, eğitimde fırsat eşitliğinin önemli olduğuna bu yüzden de eğitim merkezi ve kütüphanelere önem verdiklerini söyledi. Kemalpaşa Merkez’e 3 tane kütüphane açtıklarını belirten Karakayalı, “Çocuklarımızın çalışabilmesi için her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Oraya bilgisayarları da aldık, bütün beldelerimizde bu kütüphaneler ve çalışma odaları mutlaka olacak. Eğitim çok önemli, eğitimde fırsat eşitliği kadar güzel bir şey yok. Parası olan aileler çocuklarını dershaneye gönderiyor, olmayanlar gönderemiyor ve bu iki çocuk da aynı sınava giriyor. Ben bunun haksızlık olduğunu düşünüyorum. Bin 200 öğrencilik bir eğitim merkezimizi önümüzdeki yıldan itibaren hizmet vereceğiz” görüşünü aktardı.

Karakayalı, en büyük sorun kentsel dönüşüm olduğunu söyleyerek, “Bu başlatılmış; ama bitirilememiş, biz devraldık. Şu anda konu bizden çıktı, Çevre ve Şehircilik bakanlığında. Onlar onay verdiğinde başlayacağız ve bu konut açısından büyük bir rahatlama sağlayacak” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.