Başkan Karakayalı'dan AK Parti ve MHP'ye otobüs sitemi

Başkan Karakayalı'dan AK Parti ve MHP'ye otobüs sitemi

Kemalpaşa Belediyesi’nin, 2021 yılının son meclis toplantısı olan Aralık Ayı birleşimi, Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı yönetiminde yapıldı.

Kemalpaşa Belediyesi’nin, yılın son meclis toplantısı olan Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Meclis toplantısında, komisyonlardan gelen raporların görüşülmesi ile ilgili 7 maddeden 4’ü oy birliğiyle kabul edilirken birimlerden gelen önergelerin görüşülmesi esnasında okunan 6 maddeden 1’i oy birliği ile kabul edildi. Diğer 5 madde oy birliği ile ilgili komisyonlara havale edildi.

KARAKAYALI’YA OY BİRLİĞİ İLE YETKİ VERİLDİ

Başkan Karakayalı’nın idaresinde, ek gündem maddeleri okunarak başlayan toplantıda, özel gereksinimli bireyler için hayata geçirilecek olan Mola Evi Projesi ile ilgili madde oy birliği ile hukuk ve engelli komisyonuna havale edildi. Kasım Ayı Meclis toplantısında görüşülerek hukuk komisyonuna havale edilen, afetler konusundaki çalışmalara destek vermek amacıyla Aktiffelsefe Kültür Derneği ile protokol imzalanmak üzere Başkan Karakayalı’ya yetki verilmesi maddesi oy birliği ile kabul edildi.

img-9898.jpg

ÖZÜDOĞRU’NUN İSMİ OY ÇOKLUĞUYLA REDDEDİLDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis Üyeleri’nin Kasım Ayı meclis toplantısında sunduğu, Kemalpaşa Belediyesi Spor Tesisleri’ne, geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden eski Belediye Başkanı Mehmet Ali Özüdoğru’nun isminin verilmesi önergesi AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinin oyları ile reddedildi. Öte yandan Kasım Ayı Meclisinde görüşülerek hukuk komisyonuna havale edilen, korona virüs hastalığı sebebiyle hayatını kaybeden Kemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Coşkun’un isminin Çınarköy Mahallesi’ndeki bir parka verilmesi ile ilgili CHP Meclis üyelerinin önergesi de oy çokluğu ile reddedildi.

SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULACAK

AK Parti Grubu’nun Sağlık İşleri Müdürlüğü kurulması yönünde meclise verdiği önerge oy çokluğuyla kabul edildi. Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün kurulacak olmasının, belediye için yeni bir bütçe kalemi oluşturacağına dikkat çeken CHP Grup Sözcüsü ve Başkan Yardımcısı Arzu Külahcıoğlu Altıntoz, müdürlük evde bakım projesine yoğunluk verilmesi gerektiğini savundu. Külahcıoğlu, “Sağlık müdürlüğünün kurulması ilçemiz için hayırlı olacaktır. Ama bu yerel yönetimlerin işi değil merkezi hükümetin işidir. Bir müdürlüğün bütçesi oluşturmadan yapabilmemiz mümkün. Tüm meclis üyelerinin desteğiyle evde bakım hizmetlerini yapabiliriz. Bunun için yetki alıp, her türlü desteği verelim” ifadelerini kullandı.

meclis.jpg

BAŞKAN KARAKAYALI’DAN OTOBÜS SİTEMİ

Başkan Karakayalı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararıyla Kemalpaşa Belediyesi’ne hibe edilen Eshot Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan 4 adet otobüsün hibe işlemlerinin görüşülmesi maddesinin AK Parti ve MHP grubunun konunun araştırılması gerekildiği söylenerek reddedildi. Hibe edilecek olan otobüslerin üniversite öğrencilerinin ulaşımını sağlamak amacıyla kullanılacağının altını çizen Karakayalı, araçların mevcut hatta çalıştıklarını söyledi. Cumhur İttifakı’nın ilgili maddeyi komisyonlara gönderilmesi yönünde oy kullanmalarına sitem ederek belediyenin bu hizmetten bir ay mahrum kalacağını vurguladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.