Başkan Kayalar, "Alnımız açık, başımız dik"

Başkan Kayalar, "Alnımız açık, başımız dik"

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Belediye’deki bazı ihale ve satın alma işlemleri hakkında soruşturma başlatmasına ilişkin açıklamalarda bulunarak, "Alnımız açık, başımız dik" dedi.

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, son günlerde basında ve kamuoyunda gündeme gelen konular açıklamalarda bulundu. Savcılık soruşturmasına dair, “Alnımız açık, başımız dik” diyen Kayalar, Menderes Belediyesi’ne yönelik bir algı operasyonu yapılmaya çalışıldığını söyledi. Görevdeki 3 yılında yaptığı çalışmalara da değinen Kayalar, vicdanının rahat olduğunu belirtirken projelerin hız kesmeden sürdüğünü söyledi.

‘YAYMAK İSTİYORUZ’

Menderes Belediye Başkanlığı görevinde 3 yılı geride bırakan Başkan Kayalar, hayata geçirdikleri projelerden bahsederken Avrupa Birliği projesi kapsamında yaptığı Avusturya ziyaretine de değindi. Başkan Kayalar şöyle konuştu: “Avrupa Birliği projemiz için Avusturya'ya gittik. Portekiz, Polonya ve Avustralya'nın da olduğu bir projeydi. Türkiye'den İzmir Valiliği'nin koordinatöründe evde bakım ve yaşlı bakım üzerine yapılan bir proje… Menderes Belediyesi de paydaş olarak katılıyor. Bu projede bir portal oluşturuluyor. Bu portala CV ile başvuruluyor. Bu portal sayesinde hem Türkiye'de sağlık sektöründe çalışan gençlerimiz iş buluyor hem de yurt dışında çalışma imkânları sağlıyor. Bunun için Avusturya'da ortaklarımızla buluştuk. Çok güzel bir proje sunumu gerçekleştirdik. Bundan sonraki sunum da Türkiye'de olacak proje kapanacak. Portal, ortaklardan birine devredilecek. Bu ortaklardan biri de Menderes Belediyesi… Biz de bu portalı sürdürmek için elimizden gelen çalışmayı yapıyoruz. Menderes Belediyesi’nde olmasını istiyoruz. Bizim bunu Türkiye'deki belediyelere yayma ihtimalimiz var. Birçok gencimize ve birçok belediyeye faydalı olacak bir proje…”

fotograf-1-700x450.jpg

‘SÜREKLİ SAHADAYIZ’

Sürekli sahada olduğunu belirten Başkan Kayalar, yaptıkları çalışmaları da aktardı. Kayalar, “Bütün muhtarlarımızı geziyoruz, köyleri geziyoruz. Çalışmalarımızı sahada yeniden inceliyoruz. İlçemizde bu 3 yılda yaklaşık 30 tane park, yeşil alan kazandırdık. Bunun yanında, kadın danışmama merkezimizi, kreşimizi açtık. Beş tane sosyal tesisimizi açtık. İlçemizin genelinde asfaltlama, kaldırım çalışmalarımız devam ediyor. Bunun yanında, Büyükşehir Belediyemiz ilçemize 4 büyük proje kazandırmak için adımlarını attı. Özdere Gençlik Kamp Merkezi başladı. Meydan projesi, rekreasyon alanı projesi, soğuk hava deposu... Bunlar da hazır. İhalesini bekliyoruz. Bunları da ilçemize kazandırdığımızda Menderes’in birçok noktasına değmiş olacağız. İki kreş için de çalışmamız başladı. En kısa zamanda yardım yapılacak” ifadelerini kullandı.

DEPREMZEDELERE MÜJDE

Depremzedelerin mağdur olmaması için yeni inşaat planlarında yüzde 20 ilave yapılması ve depremzedelerin istekleri doğrultusunda kat adedinden 2 kat fazla katı inşaat alanı verilmesi hakkında açıklamalarda bulunan Kayalar, “Kentimizde 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremde maalesef Gümüldür bölgemiz de hasar aldı. Vatandaşlarımızın acısının ve yaşadığı mağduriyetin farkındayız. Bu kapsamda yapılan tespitlerin ardından Menderes Belediyesi olarak hemen harekete geçtik ve imar planları için çalışmalarımıza başladık. Çalışmalarımız kapsamında alınan kararlar İzmir Büyükşehir Belediye meclisimizde de oybirliği onaylandı. Onaylanan planlarla birlikte depremzedelerimizin mağduriyeti bir nebze de olsa giderilmiş olacak” dedi.

‘İFTİRA ATILIYOR’

“Göz önünde olunca, iyi şeyler yapmaya başlayınca karalanmaya başlıyorsunuz” diyerek açıklamalarını sürdüren Kayalar, “İftiralar atılıyor. Pandemi, ardından birçok alanda gelen zamlarla beraber tüm belediyeler için zor bir dönem oldu. Ama biz bu süreç içinde borcumuz 30 milyon aşağı indirdik. Hem borcumuzu indirdik hem de çalışmalarımız devam ediyor. Tabii üzerimize çirkin iftiralar atılıyor. Üç yıldır aynı konular Isıtılıp ısıtılıp tekrar masaya konuluyor. Hep aynı konular, farklı bir şey yok. Sanki yeni bir şey varmış gibi bir algı yaratılıyor. Ama bizim 3 yıldır olduğu gibi yine alnımız açık, başımız dik” diye konuştu.

‘GEREKENİ YAPACAĞIZ’

Belediye personeli ve sendika temsilcisi olan Yakup Dağcılar’ın sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda kendisini hedef alması hakkında konuşan Başkan Kayalar, “Bu arkadaşımız personelimizdi, işçilerden sorumlu personelimizdi ve sendikanın temsilcisiydi. Biz bu arkadaşımızı görevden aldıktan sonra başka görevlere verdik. Şu anda bazı çirkin iftiralarda bulundu. Biz de bu arkadaş hakkında soruşma başlattık. Gereken bütün adli işlemleri yapacağız. Ne gerekiyorsa yapacağız” dedi. Söz konusu personeli görevden alma gerekçesini açıklayan Kayalar, “Belediyedeki sistemimize uymamıştı. Çünkü biz personel çalıştırma konusunda, müdürlerimiz konusunda farklı bir sistem oturtmak istiyorduk. Yaklaşık 1 sene önce yeni bir yapılanmaya girdik. Bu yapılanmayla beraber müdürlerimiz, formenlerimiz değişti. Her belediyede değişiklik olabilir. Yeni yapılanma olabilir. Bu yapılanmada bu arkadaşımız da değişti. Sonuç bu…” diye konuştu.

fn4lfuexiayt17h.jpg

‘ALNIMIZ AK'

Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Belediye’deki bazı ihale ve satın alma işlemleri hakkında soruşturma başlatmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Kayalar, “Hurda alımıyla ilgili konu hakkında şunu söyleyeyim; 2018 yılında eski yönetim encümen kararıyla hurdayı başka bir firmaya satmış. Normalde hurdayı önce MKY’ye vermen gerekiyor. Almazsa, ona göre düşünüyorsun. Ama bu arkadaşlar encümen kararı almış, zaten geldiğimizde hurda yoktu. Toplanan hurdayı MKY’ye verdik. Geldiler, kontrolünü yaptılar, sayımını yaptılar, tutanağını tuttular. Ondan sonra MKY’ye verdik. Ve parası da hesabımıza yatacak. Yani biz olması gereken ne ise onu yaptık. İkinci konu otel konusu… Bu otelle ilgili bir CİMER şikâyeti oldu. CİMER şikâyeti üzerinde ekiplerimiz gitti ve buradaki kaçak yapıyı tespit etti. Firmaya, encümen kararıyla 7 milyon lira ceza kestik. Daha sonra yıkıma sevk ettik. Bunun yıkılmadığını gördük, bir süre sonra tekrar ekiplerimiz gitti. Çünkü yıkmaları için süre veriyorsunuz, bu süre içerisinde yıkmazsa tekrar gidiyorsunuz. Biz de tekrar gittik, 3 milyona yakın bir ceza da kestik. Şu anda bununla ilgili tüm işlemler ve prosedürler tamamlandı. Bu konuda da alnımız da açık. Çünkü firmaya on milyona yakın ceza kesmişiz, tüm prosedürü tamamlamışız. Diğer konu ise üç tane firmadan mal almayla ilgili… Bunların bir tanesi de benim kayınpederimin ortak olduğu şirket… Bu şirketten hiçbir rakam alamamışız. Bir de ihaleler ile ilgili dosya var. Biz çöp kamyonlarını kiralama ihalesini, 12 yıllık bir ihaleyi 3 milyona vermişiz. Bununla ilgili 12 milyon fiyat veren firma bizi mahkemeye vermiş, KİK’e başvurmuş. KİK de bu firmaya vermemizi söylemiş. Ama biz bunu mahkemeye taşıdık ve mahkemeyi kazandık. Ve dörtte bir fiyat veren firmaya verdik. Tüm bu maddeler konusunda da alnımız açık. Biz hiçbir zaman çiğ yemedik, karnımız ağrımıyor. Alnımız açık bir şekilde yolumuza devam ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

‘PARTİZANLIK YAPILMAMALI’

“Biz Menderes için çalışmaya devam edeceğiz” ifadeleriyle açıklamalarını sürdüren Başkan Kayalar, Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçede yapılması planlanan Katı Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kayalar, “Biz ilçemiz için bu göreve geldik. Siyaset yapmadan, partizanlık yapmadan çalışmaya devam edeceğiz. Çalışan arkadaşlarımızın da partizanlık, siyaset yapmaması lazım. Katı Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili ÇED süreci durduruldu. Biz en baştan beri söyledik; bu işe karar verecek mercilerden biri ÇED… Projenin arkasındayız ama ÇED bunu iptal ederse yapacak bir şey yok” dedi.

‘MUHATAP ALMIYORUM’

AKP İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın kendisine yönelik sarf ettiği eleştirilerinin sorulması üzerine ise Kayalar, “Benim mevkidaşım değil, vekilimiz… O yüzden muhatap almak istemiyorum” dedi.

fnupyd7xwamfzm9.jpg

‘AMAÇ ALGI YARATMAK’

Tüm ihaleleri şeffaf bir şekilde gerçekleştirdiklerini belirten Kayalar, “Bugün Menderes Belediyesi, borçlarını ödeyen, çalışanlarının maaşlarını düzenli ödeyen ve şeffaf bir belediye… Ama sürekli aynı konular üzerinden algı yaratılmaya çalışılıyor. 2020 yılında bu konularla ilgili Valilikten müfettiş geldi, raporunu tamamladı gitti. Birkaç ay sonra tekrar geldi, yeni raporunu yazdı. Bundan sonra savcılık soruşturması için geldiler, başka müfettişler geldiler. Kaç yıldır aynı konular…” ifadelerini kullandı.

‘HİÇBİR TAHSİS YAPILMADI’

Birçok proje için, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan, Milli Emlak'tan, Hazine’den yer tahsisi istediklerini ancak olumlu yanıt alamadıklarını belirten Kayalar, “Üç yıldır hiçbir tahsis talebimize olumlu cevap verilmedi. 17 tane tahsis talebimiz var. Pazaryeri, havuz, düğün salonu, halı saha yapacağız ama hiçbiri için tahsis verilmedi. Bekliyoruz. İlçemizde bir toplantı yapıldı, Valiliğimizin bizden bir isteği oldu. Okulu yenilemek istediklerini söylediler. Arsa da Menderes Belediyesi'ne ait… Biz bu talep üzerine hemen 1 ay içinde ilgili kararı meclisimizden geçirdik. Okulun olduğu arsanın Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edilmesi kararını aldık. Biz siyaset yapmıyoruz. Bizim için önemli olan Menderes” diye konuştu.

fmw-trdwqae1uvk.jpg

‘BUNLAR BİZİ YILDIRAMAZ’

Mendereslilere seslenen Başkan Kayalar, “Halkımız bize güvensin. Kararlıyız, azimliyiz. Projelerimizi hayata geçirip, devam ettirip Mendereslilerin hizmetine sunacağız. Tüm bunlar bizi yıldırmaz. Biz sonuna kadar işimizin başındayız. Bizim vicdanımız rahat. Biz sadece Menderes için çalışıyoruz. Her kuruşun hesabını veriyoruz. Veremeyeceğimiz hiçbir hesap yok. Kimseye ayrım yapmadan, kimseye ayrıştırmadan, ayrıştırmadan hizmetlerimizi yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İzgazete

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.