Başkan Kayalar, Fethi Sekin ve Musa Can’ı andı

Başkan Kayalar, Fethi Sekin ve Musa Can’ı andı

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, şehit polis memuru Fethi Sekin ve mübaşir Musa Can'ı unutmadı.

Medya Ege- Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, 5 yıl önce İzmir Adliyesine PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıyı canı pahasına gösterdiği kahramanlıkla engelleyen şehit polis memuru Fethi Sekin ve seken kurşunun isabet etmesiyle şehit olan mübaşir Musa Can'ı andı.

141020211636068970757.jpg

Başkan Kayalar, anma mesajında "5 yıl önce Bayraklı Adliyesi’nde gerçekleşen hain terör saldırısında canı pahasına mücadele ederek büyük bir felaketi önleyen Şehit Polis Memuru Fethi Sekin’i ve saldırıda hayatını kaybeden Adliye Mübaşiri Musa Can’ı saygı ve rahmetle anıyoruz." ifadelerine yer verdi.

menderes-belediye-baskani-mustafa-kayalar-arazilere-tahsis-alamadik-959420-5.jpg

Ne olmuştu?

5 Ocak 2017'de otomobille İzmir Adliyesinin C kapısına yönelen PKK'lı teröristleri şüphelenerek durduran ve içindeki silahlı kişileri fark eden Fethi Sekin, hemen silahını çekerek müdahalede bulundu. Kahraman polis, araçtan inen silahlı teröristleri bir süre kovaladı. Kaçan teröristler o sırada yanlarında getirdiği bombayı patlattı. Sekin, peşine düştüğü teröristlerden birini kovalamaca sonucu etkisiz hale getirdi. Diğerinin peşine düşen ve mermisi bitene kadar çatışan Sekin, bir aracın arkasına gizlenen teröristin açtığı ateş sonucu şehit oldu.

fiupmknxsaungdb.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.