Başkan Kayalar, "Kaçak yapıları yıkıyoruz"

Başkan Kayalar, "Kaçak yapıları yıkıyoruz"

Menderes Belediyesi Gümüldür’de mandalina bahçesi içerisine kurulan 7 hobi bahçesini yıktı. Konuyla ilgili Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, açıklamalarda bulundu. Başkan Kayalar, “Mahkeme süreçleri biten kaçak yapıları yıkıyoruz" dedi.

İzmir'in Menderes ilçesinde son yıllarda hobi bahçeleriyle anılmaya başlandı. Yasak olmasına karşın; tarım arazilerinin üzerine kurulu hobi bahçelerine vatandaşlar konteynır koyup ve betonarme evler yapıp yaşam alanı yaratıyor.

hobi-ykm.jpg

TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ VE BELEDİYE HAREKETE GEÇTİ

İzmir İl Tarım Müdürlüğü bu konuda kaçak yapılara göz açtırmıyor. Ekipler mahalle mahalle gezip kaçak yapıları tespit edip belediyeye bildiriyor. Belediye ilk olarak cezai işlem uygulayıp yıkılması için süre veriyor. Eğer yıkım gerçekleşmezse bunu belediye üstleniyor.

img-6306-4.jpg

7 HOBİ BAHÇESİ YIKILDI

Menderes Belediyesi son olarak Gümüldür’de mandalina bahçeleri içerisine kurulan evleri jandarma eşliğinde yıktı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, “Mahkeme süreci biten 7 kaçak yapıyı yıktık. Kaymakamlıktan gelen yazı üzerine harekete geçiyoruz. Yasa belli. Tarım arazileri üzerine kurulu hobi bahçeleri kabul edilemez. Yıkıyoruz. Vatandaşlarımıza bir kez daha seslenmek isterim. Bu tür yapıları almasınlar. Kandırılmasınlar. Bunlar kaçak yapı. Bu işin ticaretini yapanlar bire alıp beşe satıyor. Ortada rant var. Biz kaçak yapılara göz yummayacağız. Bunu herkesin bilmesini istiyorum. Kaçak yapılarla mücadele noktasında kararlıyız” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum