Başkan Kestelli Gençleri Tarımda İstiyor!

Başkan Kestelli Gençleri Tarımda İstiyor!

Arif Çayan yazdı; Başkan Kestelli Gençleri Tarımda İstiyor!

Yarın 14 Mayıs!

Türkiye açısından büyük seçim günü.
Oy kullanabilecek yetkiye sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları sandık başına gidecek ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanının kim olacağına ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kimlerin kendisini vekil olarak temsil etmesine dair oy kullanacak.

Yarın 14 Mayıs!

Aynı zamanda Dünya Çiftçiler Günü!

Sadece Türkiye’de değil, bütün dünyada kutlanan, üreten, ürettikleriyle insanların beslenmesine kaynak sağlayan çalışan kesim olan çiftçilerimizin günü.

Hani bazen deriz ya, ‘o yok, bu yok, o pahalı, bu pahalı, bu iyi çıktı, bu kötü çıktı’ diye.
Hani bazen yaşamasak bile yaşayanlardan biliriz ya, insanlar açlıktan ölüyor, aç yatıyor, aç kalkıyor, açlıkla mücadele ediyor.

İşte bunların temelinde her tarım var, üretim var, çiftçilerimiz var!

Topraktan geldik toprağa gideceğiz ama işte o gitme sürecine kadar yaşadığımız dünyada yaşayabilmek için hava ve su gibi bir de topraktan gelenlere, gelip de bizi besleyenlere, besleyip de bize enerji veren üretime de ihtiyacımız var.

1.jpg

Dünya Çiftçiler Günü'nde İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli çok anlamlı bir mesaj yayınladı.

Dünya Çiftçiler Günü’nü kutlayarak!

Çiftçilerin önemine değinerek!

Gençlerin çiftçi olmaya, tarıma yönlendirilmesinin önemine vurgu yaparak!

Başkan Kestelli’nin dikkat çektiği gibi dünyada her türlü gelişimi yapabilirsiniz, her türlü teknoloji, sanayiyi geliştirebilirsiniz ama sonuçta tarım yoksa, üretim yoksa, gıda yoksa insanın geleceğini dair ciddi tehlikeye doğru gidişi başlatmış olursunuz.

Başkan Kestelli’nin dediği gibi insanların sayısında artışa paralel olarak tarımsal üretimin de artış göstermesi gerekiyor, zorunlu.

Bunun içinde gündem dışı, kayıt dışı, popülizm dışı kalan tarıma gençlerin yönlendirilmesi, her türlü desteğin gençlerin tarımla uğraşması için verilmesi gerekiyor.

Başkan Kestelli’nin bu söyleminin Türkiye için, Dünya insanlığı için çok ama çok önemli olduğunu altını çizmek isterim.

Gençlerin özellikle tarımsal alanda eğitim almalarını öneren Başkan Işınsu Kestelli, tarımsal alanda yeni projelerin ortaya çıkmasında gençlerin, genç beyinlerin çok ama çok önemli olduğunu da vurguluyor.

Başkan Kestelli’in açıklamasına sonuna kadar katılıyorum.

‘Köylü milletin efendisidir’ diyen Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bu sözündeki efendi kelimesinin anlamını artık daha iyi anlamamız gerekiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.