Başkan Kestelli, kadına şiddetle aktif mücadeleye işaret etti

Başkan Kestelli, kadına şiddetle aktif mücadeleye işaret etti

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada; kadına yönelik şiddete karşı aktif mücadeleye dikkat çekti.

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'ne ilişkin bir açıklama yaptı. Kestelli, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İzmir Ticaret Borsası olarak ana iştigal alanımız olan tarım ve tarıma dayalı ticaretin yanı sıra; toplumsal sorunlara karşı duyarlılık konusunda her zaman öncü olan kurumlardan biriyiz. Çünkü yaptığımız iş her ne olursa olsun eşit ve adil bir ortamda, mutlu bireylerden oluşan bir toplumda hedeflerimize daha hızlı ulaşacağımızdan eminiz. Bu nedenle kadınların çalışma hayatında daha etkin yer alabilmesi, şiddet ve istismara uğramaması için yıllardır çalışıyoruz. 2017 yılından bu yana “İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı Projesinin” bir parçasıyız. Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmak ve kadınların çalışma ortamlarını iyileştirerek iş yaşamında daha etkin rol alabilmelerini sağlamak amacıyla faaliyetlerimizi aralıksız sürdürüyoruz.

STK lideri bir kadın, bir anne, bir eş ve iş insanı olarak, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününü, ülkemizde gelinen noktayı kavramak, eksiklerimizi görmek adına bir muhasebe günü olarak değerlendiriyorum. Genel tabloya baktığımda ise arzu ettiğimiz yerden hâlâ çok uzak olduğumuzu görüyorum. Tablo maalesef çok karanlık. 1 Ocak-21 Kasım arasında basına yansıyan erkek şiddeti verilerine göre erkekler, 288 kadını öldürdü, 350 kadını taciz etti, 116 çocuğu istismar etti, 681 kadına şiddet uyguladı, 16 kadına tecavüz etti. Erkekler en az 336 kadını seks işçiliğine zorladı. 228 kadının ölümü basına "şüpheli" olarak yansıdı. Ve bu rakamlar buzdağının sadece görünen yüzü. Kapalı kapılar ardında süregelen şiddet devam ediyor. Pek çok kadın durumunu anlatmaktan, yardım istemekten çekiniyor.

İzmir Ticaret Borsası olarak sorunun daha çok kişi ve kurum tarafından fark edilebilmesi adına, kasım ayında sosyal medya hesaplarımız için hazırladığımız içeriklerde, “#KasımAyıFarkındalıkAyı” ve “#ŞiddeteKarşıHepBirlikte” ifadelerini ana hashtag olarak kullandık ve kullanmaya devam ediyoruz. Bu söylemi kullanarak yaptığımız bir dizi paylaşımla geçtiğimiz senelerde olduğu gibi sadece 25 Kasım’da değil; tüm ayı farkındalık ayı olarak gördüğümüzü kamuoyu ile paylaşıyoruz. Ayrıca Borsamız sosyal medya hesaplarının profil görseli günün anlam ve önemine uygun olarak Kasım ayı boyunca turuncu renkle kaplayarak bu alandaki aktivizme destek veriyoruz. Ve herkesi toplumumuzun kanayan yarası olan kadına şiddet konusunda daha aktif rol üstlenmeye davet ediyoruz."

isinsu-kestelli-1.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.