Başkan Kestelli Merkez Bankası'nın faiz kararını değerlendirdi

Başkan Kestelli Merkez Bankası'nın faiz kararını değerlendirdi

İTB Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Işınsu Kestelli, Merkez Bankası’nın faiz kararını değerlendirdi.

İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Işınsu Kestelli, Merkez Bankası’nın faiz kararına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in devir teslim töreninde beyan ettiği, “ ekonomide rasyonel zemine dönme” kararının somut bir adımı olarak, Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 15’e yükseltme kararını pozitif karşılıyoruz.

Fiyat istikrarı şu anda ülkemizin en önemli meselesi. Ekonomide güveni yeniden tesis etmek ve istikrarı sağlamak en çok ihtiyacımız olan şey. Ekonomi yönetiminin mali ve finansal enstrümanları kullanarak başlatacağı sıkılaştırma programının, ekonominin tüm aktörleri tarafından ne derece satın alınacağını bekleyip göreceğiz. Fakat bir kez daha altını çizmek isterim ki, atılacak adımların nihai hedefi, Türkiye’nin üretim ve rekabet gücünü yükseltmeye odaklanmak olmalı. Rasyonel politikalara kademeli geçisin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

ekran-alintisi-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.