Başkan Kılıç Adana yolunda: Burada, felaketin yüzünü görüyoruz

Başkan Kılıç Adana yolunda: Burada, felaketin yüzünü görüyoruz

BUCAKUT ekibi ile Adana Osmaniye yolunda olan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Can Radyo’da Gökhan Kafalı ve Abdullah Polat’ın programına telefonla bağlanarak bilgi verdi.

MEDYA EGE – BUCAKUT ekibi ile Adana Osmaniye’ye hareket eden Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Can Radyo’da Gökhan Kafalı ve Abdullah Polat’ın programına telefonla bağlandı.

Son gelişmeler hakkında bilgi veren Kılıç, “Afet olayını öğrenir öğrenmez BUCAKUT ekibi harekete geçti. Ekibimiz AFAD tarafından akredite edilmiş bir ekip” dedi.

buca-belediye-baskani-erhan-kilic-ekibiyle-deprem-bolgesine-gidiyor-7960.jpg

AFAD tarafından Osmaniye bölgesine yönlendirildiklerini dile getiren Kılıç, yollarda hava şartlarının çok zor olduğunu şöyle anlattı; “Hava koşulları gerçekten çok zorlu. Özellikle Afyon’dan sonra Konya’ya ulaşmada çok ciddi sıkıntılar yaşadık. Yollarda birçok kaza olmuş. 500 metrede bir kaza vardı. Gerçekten dün gece çok zorlandık. Sabaha karşı 3-4 gibi Konya’ya ulaşabildik. Konya’dan sonra özellikle Karaman’a kadar hava koşulları gerçekten çok kötüydü. Şu anda Adana’dayız. Adana’da bir benzinliğe girdik, sıra felaketti. İnsanlar akın akın benzinliklere koşuyor. Akaryakıt sıkıntısı yaşanıyor. Şu anda burada, felaketin yüzünü görüyoruz. Osmaniye’ye bir saatimiz kaldı. Şu anda insanların panik içinde olduklarını görebiliyorum. Yollar çok kötü.”

"İHTİYAÇ OLDUKÇA MALZEMELERİ DUYURACAĞIM"

Yardım için deprem bölgesine gelmek isteyenlere de seslenen Kılıç “Gelmek isteyenlerden çok arayan oldu. Afet bölgesinde bir lojistik ya da arama kurtarma dışında görevi olmayanların gelmemesi gerek. Ulaşmaları zaten çok çok zor olur. Belki Antalya tarafından kıyı şeridinden gelinirse ulaşılabilir. 10 tıra yaklaştı yardımlarımız. 3 bin battaniye, 800 uyku tulumu, 160 büyük çadır, 100 küçük çadır 1 tır su ve vatandaşlarımızın yardımları. İhtiyaç oldukça gerekli malzemeleri sizlere duyuracağım” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.