Başkan Kılıç: Binalarda sismik izalatör zorunluluğu getirmeyi düşünüyoruz

Başkan Kılıç: Binalarda sismik izalatör zorunluluğu getirmeyi düşünüyoruz

Buca Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.

MEDYA EGE - Buca Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Erhan Kılıç'ın yönetiminde toplandı.

Toplantıda ilçe ilçe sınırında depreme dayanıklı yapıların yapılması için zeminlerde gerekli önlemlerin alınmasına dair plan notu önerisinin açıklanması talep edildi.

68252212-620x410.jpg

Başkanlık önergesi olarak verilen gündem maddesine ilişkin konuşan Belediye Başkanı Erhan Kılıç şunları aktardı; "Yaşadığımız bir deprem ve önümüzde bir deprem gerçeği var. Ne zaman geleceği belli değil. Artık bir an önce yeni yapılacak binalarda depreme dayanıklılığın artırılması için gerekli önlemler alınmalı. Bir plan notu hazırladık ve bunu komisyonlar inceleyecek. 6 kat ve üstü binalarda sismik izalatör zorunluluğu getirmeyi düşündük. Bodrum kat ve perde beton zorunluluğu, radyak zemin gibi öneriler var. Bu önerilerin hepsi komisyonlarımız tarafından değerlendirilsin ve uygunsa ona göre karımızı alalım. Hukuka uygunluk denetiminin burada yapılması lazım. Benim önerim, söz konusu önergesinin, İmar, hukuk, kentsel dönüşüm, çevre, iklim değişikliği ve doğal afetler komisyonlarına sevk edilsin."

Başkan Kılıç'ın önerisi sonrası ilgili gündem maddesi imar, hukuk, kentsel dönüşüm, çevre, iklim değişikliği ve doğal afetler komisyonlarına sevk edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.