Başkan Kılıç, Buca'da zeytin fidanı dağıttı!

Başkan Kılıç, Buca'da zeytin fidanı dağıttı!

Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç Belenbaşı, Doğancılar, Karacaağaç, Kırıklar, Kaynaklar ve 29 Ekim mahallelerinde zeytin fidanı dağıttı.

Buca Belediyesi kırsal mahallelerinde zeytin seferberliği başlattı. Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, Buca Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ile birlikte Doğancılar, Kırıklar, Karacaağaç, Belenbaşı, Kaynaklar ve 29 Ekim mahallelerindeki zeytin fidanı dağıtımı gerçekleştirdi.

BİN ZEYTİN FİDANI 

Doğancılar Mahallesi’nde başlayan zeytin dağıtım çalışması kapsamında 200’ün üzerinde haneye toplam 1000 adet Gemlik tipi zeytin fidanı dağıtıldı. Zeytinler,  mahalle muhtarlarının eşliğinde mahalle merkezlerinde yapılan törenle verildi. Yıl boyunca devam edecek çalışmalarla, kırsal kesimde gelir getiren faaliyetlerin arttırılması hedefleniyor.

gi0a7612-ok.jpg

TOPRAKLARIMIZIN BEREKETİ ARTSIN EKSİLMESİN  

Fidan dağıtımının ardından ilk zeytin ekimini Belenbaşı meydanında gerçekleştiren Başkan Kılıç, Buca’nın yeşil varlığını ve tarımsal üretimini arttırmak için çalışmaların aralıksız devam edeceğini ifade ederek, “Bucamızın toprakları İzmir’in en verimli topraklarından biridir. Buca’nın eşsiz bir tarım, üretim kültürü var. Bizler bağcılık, zeytincilik ve iyi tarım çalışmalarıyla bu üretim potansiyelini yeniden canlandıracağız. Zeytin fidanlarımızla hemşerilerimizin üretimine destek olurken, kentimizin yeşil varlığını da arttıracağız. Temiz ve yeşil bir çevre bizim vazgeçilmezimizdir.  Bugün diktiğimiz fidanlarımızın altında yıllar sonra çocuklarımız torunlarımız oynayacak, zeytinlerinden yiyecek. Topraklarımızın bereketi artsın eksilmesin” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.