Başkan Kılıç felaket bölgesinde: Burada çok acı bir manzara var

Başkan Kılıç felaket bölgesinde: Burada çok acı bir manzara var

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin ardından Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, belediyenin arama kurtarma birimi BUCAKUT ile deprem bölgesine desteğe gitti.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, belediyenin arama kurtarma birimi BUCAKUT ile deprem bölgesine ulaştı. TR35 TV’ye canlı bağlanan Başkan Kılıç son durumu aktardı.

"BURADA BİR FELAKET VAR"

Deprem sebebiyle yıkılan binalardan dolayı yolların kapandığına dikkat çeken Başkan Kılıç, "Çok zor bir gün.. Osmaniye’deyiz. Bilge apartmanı enkazının önündeyiz. Burada ciddi bir felaket var. Osmaniye’de gördüğünüz manzara içler acısı. Sağımızda, solumuzda yıkık binalar var. Araç ile konuma ulaşamıyoruz Yıkık binalardan dolayı yollar kapanmış çok acı bir manzara var burada" dedi.

gi0a0062.jpg

"EN BÜYÜK SORUN KOORDİNASYON EKSİKLİĞİ"

Deprem bölgesinde koordinasyon sağlanamadığına değinen Kılıç, "Gelen yardım tırları ulaşıyor, ama burada koordinasyon eksikliği var. İnsanlar yardım yolluyor ama buradaki ihtiyaç sahiplerine ne zaman ulaşacak bilmiyoruz. Yeterince ekip var, bir çok arama kurtarma ekipleri var fakat koordinasyon eksikliği var. En büyük sorunumuz bu" ifadelerine yer verdi.

Arama kurtarma çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulunan Kılıç, "Şu an AFAD’ın yönlendirdiği enkazlarda ekiplerimizi çalışıyor. Ekipler sırayla enkazların bulunduğu yerlere gidiyor ve ilk aşamada canlı taraması yapılıyor. O taramadan olumlu sonuç çıkınca ekipler arama faaliyetine başlıyor. Öncelik ses kontrolü ve ısı termalleriyle ölçüm yapılıyor. Bizim ekibimiz yakınlarda bir yerde. Biz Genel Başkanımız ile birlikte enkaza geldik. BUCAKUT ise çok yakınımızda bir enkazda çalışmasını sürdürüyor’’ dedi.

"NOKTA ATIŞI YARDIMLAR GELMELİ"

Akaryakıt sıkıntısına dikkat çeken Kılıç, "Burada akaryakıt sıkıntısı var. Buraya bir tanker geldi ve araçlar sıraya girdi. Ciddi bir akaryakıt sıkıntısı da var. Battaniye, uyku tulumu da lazım ama daha nokta atışı yardımlar gelmeli. Gelen yardım tırlarını boşaltamıyorlar. Kilitlenme var. Yardımdan ziyade koordinasyon eksikliği var bu koordinasyon sağlandığı takdirde gelen yardımlar yeterli olabilir. En büyük eksiklik koordinasyon eksikliği’’ dedi.

"GÖZ GÖRE GÖRE..."

Kılıç son olarak, ‘’Vekillerimiz, belediye başkanlarımız burada. Gerekli mercilere sorunları iletiyoruz. Yakın bir zamanda artık toparlanması lazım. Hala girilemeyen enkazlar var. Söylenecek çok fazla söz yok. Burada büyük bir felaket var. Bir an önce koordineli çalışmak gerekiyor. Göz göre göre canlarımızı kaybediyoruz’’ ifadelerine yer verdi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.