Başkan Kılıç, Işılay Saygın'ı andı

Başkan Kılıç, Işılay Saygın'ı andı

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Türkiye'nin "ilk kadın Çevre ve Turizm Bakanı" olarak tarihe geçen Işılay Saygın'ın ölüm yıldönümünde andı.

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, 2019 yılında aramızdan ayrılan Işılay Saygın'ı ölüm yıldönümünde anmayı ihmal etmedi. Başkan Kılıç, Türkiye'ye kazandırdığı sayısız değerlerin ve , Türkiye'nin "ilk kadın Çevre ve Turizm Bakanı" olarak tarihe geçmesinin önemini vurgulayarak Işılay Saygın'ı andı. Başkan Kılıç, "Buca'ya ve ülkemize verdiği hizmetlerin yanı sıra Türkiye'nin "ilk kadın Çevre ve Turizm Bakanı" olarak tarihe geçen, Buca'nın yetiştirdiği önemli değerlerinden biri olan Işılay Saygın'ı vefatının yıl dönümünde özlem ve rahmetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

e7sh8fex0aqsnp7.jpg

Işılay Saygın kimdir?

İzmir'de doğan Işılay Saygın, 1973-1980 yıllarında Buca Belediye Başkanlığı yaptı. 12 Eylül askeri darbesiyle görevden ayrılan Saygın, 1983, 1987, 1991, 1995 ve 1999 yıllarındaki seçimleri kazanarak beş dönem İzmir Milletvekilliği yaptı. Saygın, Tansu Çillerin başbakan olduğu 52. hükümette 23 Şubat – 6 Mart 1996 tarihlerinde ilk kadın Çevre Bakanı olarak görev aldı. Mesut Yılmazın başbakanlık yaptığı 53. hükümette de 6 Mart – 28 Haziran 1996 yıllarında ilk kadın Turizm Bakanı olarak görev yaptı. Saygın, 51., 52., 54. ve 55. hükümetlerde devlet bakanı olarak görev aldı. Işılay Saygın; 4 Temmuz 2019'da, akciğerlerinden kaynaklanan bir rahatsızlıktan dolayı İzmir'de hastaneye kaldırıldı, solunum yetmezliği teşhisiyle hastanenin yoğun bakım servisine alındı. 27 Temmuz 2019'da tedavi gördüğü İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde öldü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.