Başkan Kılıç, Prof. Dr. Halil İnalcık'ı ölüm yıldönümünde andı!

Başkan Kılıç, Prof. Dr. Halil İnalcık'ı ölüm yıldönümünde andı!

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, dünya çapında eserleri ve çalışmaları ile tanınan Prof. Dr. Halil İnalcık'ın aramızdan ayrılışını andı.

Medya Ege- Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, sosyal medya üzerinden yaptığı son paylaşımda saygıdeğer tarihçi Halil İnaclık'ın ölüm yıldönümünü andı.

Başkan Erkılıç, tarihi çalışmaları ile önemli işlere atan Halil İnalcık için, "Tarihimize ışık tutan çalışmalarının yanı sıra eserleriyle de dünya çapında tanınan "Tarihçilerin Kutbu" olarak da nitelendirilen Prof.Dr. Halil İnalcık’ı aramızdan ayrılışının yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

e7ijb9uxmai2zr3.jpg

Halil İnalcık kimdir?

Eserleriyle Osmanlı-Türk tarihine hem siyasi ve ekonomik konularda hem de kültür ve medeniyet tarihi alanında orijinal katkılarda bulunmuş bir tarihçidir.Tüm Balkan dillerine ve Arapçaya çevrilmiş olan "The Ottoman Empire The Classical Age 1300-1600" ve "An Economic and Social History of the Ottoman Empire" gibi kitapları dünya üniversitelerinde başlıca ders kitabı olarak kullanılan eserlerindendir.İnalcık, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nde 32 yıl hizmet verdikten sonra 1972 yılında Chicago Üniversitesi'nde Osmanlı Tarihi Kürsüsünü, 1993 yılında Bilkent Üniversitesi'nde Tarih Bölümünü kurmuştur.Halil İnalcık çoklu organ yetmezliği nedeniyle 25 Temmuz 2016 tarihinde saat 19.10'da Ankara'da tedavi gördüğü hastanede 99 yaşında hayatını kaybetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.