Başkan Kılıç'tan Buca Cezaevi açıklaması

Başkan Kılıç'tan Buca Cezaevi açıklaması

Can Radyo’da Birol Soylu ile 10. Köy Programı’na katılan Başkan Kılıç, kapatılan Buca Cezaevi’nin durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Medya Ege- Can Radyo’da Birol Soylu ile 10. Köy Programı’na katılan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, 17 Mayıs tarihinde resmen kapanan Buca Cezaevi'nin yerine ne yapılacağı hakkında süren tartışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başkan Kılıç, resmi olarak kapanan Buca Cezaevi'nde şu an sadece güvenlik amaçlı görevlilerin durduğunu ve yıkımın gerçekleşeceğini söyledi. İmar planlarında Buca Cezaevi'nin bulunduğu bölgenin ticaret merkezi olarak göründüğünü söyleyen Başkan Kılıç, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gibi herhangi bir kurum gelip imar durumu hakkında bilgi istese, ben bunu söylemek zorundayım. Ancak biz bu mevcut imar durumunun uygulanmasını istemiyoruz.

whatsapp-image-2021-09-23-at-13-19-25.jpeg

AVM istemiyoruz. Buca trafiği bu yoğunluğu kaldırmaz. Günlük 30-40 bin kişinin geçtiği yollar bunu kaldırmaz. Köklü bir geçmişe sahip olan Buca esnafını söylemiyorum bile. Biz bölgeye AVM yapılmasını kesinlikle istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

Başkan Kılıç, Buca Cezaevi bölgesini yeşil alan olarak hayal ettiklerini söyledi ve ekledi:

"Bizim birinci önceliğimiz sosyal ve kültürel faaliyetlerin gerçekleştiği yeşil bir alan, büyük bir meydan, insanların hava alıp sosyalleşebileceği kafeler ve parklar... Hayallerin ve gerçeklerin örtüşmesini sağlamak istiyoruz."

Buca Cezaevi'nin yolu bölen konumu sebebiyle, yıkıldığında açılacak olan Adnan Kahveci Caddesi ile trafik probleminin de çözüleceğini belirten Başkan Kılıç, oluşacak pazar yeri ihtiyacını da hayalini kurdukları "yeşil alan" konsepti içine entegre etmek istedikleri söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum