Başkan Kınay: Karabağlar'da artık 'biz' varız!

Başkan Kınay: Karabağlar'da artık 'biz' varız!

Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil Kınay, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nde yüzde 46,26 oranla kazanarak Karabağlar Belediye Başkanı olarak seçildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil Kınay, 60 gün süren seçim çalışmalarının ardından kesin olmayan sonuçlara göre 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nde yüzde 46,26 oranla oy alarak Karabağlar Belediyesi’nin dördüncü dönem belediye başkanı olarak seçildi.

55 GÜN BOYUNCA SOKAK SOKAK GEZDİ

55 gün süren seçim çalışmalarında Kınay; mahalle mahalle, sokak sokak vatandaşlarla buluştu, evlerini ziyaret etti. Karabağlar’daki gençlerin, çocukların, kadınların ve emekçilerin sözünü büyütmek için yola çıktığını belirten Kınay, 5 yıllık süreçte hem İzmir’in hem de Türkiye’nin Karabağlar’ı konuşacağını ve Karabağlar’ın Türkiye için bir model olacağını ifade etti. Kurulacak mahalle komisyonları ve meclislerle vatandaşla düzenli olarak bir araya geleceğini belirten Kınay, Karabağlar’ın en büyük sorunu olan yoksullukla mücadele etmek için sosyal belediyecilik anlayışıyla yola çıkacaklarını vurguladı.

image00002.jpeg

İLK MİTİNGİNİ ÖZGÜR ÖZEL VE CEMİL TUGAY İLE GERÇEKLEŞTİRDİ

Karabağlar’daki ilk mitingini Uğur Mumcu Parkı’nda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay’ın katılımıyla gerçekleştiren Kınay, Karabağlar’ın İzmir’deki 30 ilçe içerisinde en çok hakkını arayacak ilçe olacağının altını çizdi. Karabağlar’daki 58 mahallenin hiçbirinin kendini öteki hissetmemesi için mücadele edeceklerini belirten Kınay, bu mücadeleyi dayanışma ile büyüteceklerini ifade etti.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE MURAT KARAYALÇIN İLE ÇALIŞILACAK

Yaşanan kentsel dönüşüm sorunları için Karabağlar’da yerinde, adil, güvenli ve halktan yana bir şekilde dönüştüreceklerini belirten Kınay, vatandaşların ekonomisini gözeten bir dönüşüm gerçekleştireceklerini dile getirdi. Mahalle temsilcileri, bakanlığın ilgili birimleri, kentsel dönüşüm dernekleri, meslek odaları, muhtarlar, akademisyenler ve belediye meclisi ile bir Kentsel Dönüşüm Paydaş Komisyonu kuracaklarını ifade eden Kınay, vatandaşların bilgilendirilmesi için Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme ve Rehberlik Ofisleri kurulacağını belirtti. Karabağlar’da, Türkiye’nin ilk kentsel dönüşüm örnekleri olan Dikmen Vadisi ve Portakal Çiçeği Evleri projelerini hayata geçiren Murat Karayalçın ile birlikte çalışacaklarını belirten Kınay, vatandaşın hakkını savunan bir kentsel dönüşüm gerçekleştireceklerini ifade etti.

EN YÜKSEK ORAN ESENTEPE MAHALLESİ’NDE

Yürüttüğü mücadele ve halkla iç içe geçen çalışmaları, Karabağlar’ın gönlünde taht kurdu. Toplumsal ihtiyaçları ve sosyal belediyeciliği dikkate alarak, vatandaşların sesine kulak vererek yürüttüğü kampanya Karabağlar’da sandık sonuçlarına da yansıdı. Mahalle mahalle, sokak sokak dolaşarak halkın sorunlarını dinleyen ve çözüm önerilerini paylaşan Kınay, adeta halkın sesi oldu. Vatandaşların ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak hazırladığı projeler ve vaatler, seçmenlerin desteğini kazandı.

image00005.jpeg

UĞUR MUMCU PARKI’NDA BÜYÜK KUTLAMA

Seçimi kazanmasının ardından Kınay, seçim sonucu kutlamasını Uğur Mumcu Parkı’nda yoğun katılımla gerçekleştirdi. Yine Uğur Mumcu Parkı’nda gerçekleştirilen ilk miting hakkında konuşan Kınay, söze Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar ilçe ve İzmir il örgütüne, sandık görevlilerine ve tüm gönüllü çalışanlara teşekkür ederek başladı. Ardından, “55 gün önce burada, var mısınız diye sormuştum. Varım demiştiniz. 55 gün her sokakta, evde, yolda, parkta sizleri gördük, sizlerle konuştuk. Tüm sözlerimizi ve niyetlerimizi paylaşırken ben hiç tek başıma değildim, yanımda pek çok dostumuz vardı. 55 gün önce havaalanında bir avuç yoldaşım vardı, şimdi binlerce kişi olduk. Karabağlar’da 55 gündür hiç uyumadan, sabaha kadar bayrak asan, sabah işe giden arkadaşlarım var. Her türlü baskıya rağmen vazgeçmeyip işten çıktıktan sonra buraya gelen, sokak sokak dolaşanlar var, gençler var, her gün seçim ofislerimizi açıp, çayımızı ve afişlerimizi hazırlayıp, günlerce bayraklarımızı katlayan arkadaşlarımız var, kadınlarımız var, her sokağa, her eve girdiler, evlerindekileri ve ellerindekileri paylaştılar” dedi.

“BU GÜZEL BİR YOL HİKAYESİ”

Karabağlar’da sözlerini paylaşırken yalnız olmadıklarını anladıklarını belirten Kınay, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin sesini ve sözünü aktarırken Karabağlar’da ilçe yönetimi ve örgütü vardı. Bugün Karabağlar’ın her sokağında, her evinde Cumhuriyet Halk Partisi’yle birlikte biz varız dedik. Bizim yolculuğumuz böyle başlamıştı, bu güzel bir yol hikayesi. Sizlerle her buluşmamızda, her sarılmamızda kendi çocuklarımı gördüm. Her çocuğun gelip ‘Helil Abla’ dediğinde, ‘fotoğraf çektirelim mi’ dediğinde, ‘sen benim evimin duvarındasın’ dediğinde kendi çocuklarımı, kardeşlerimi, arkadaşlarımı gördüm. Karabağlar’da kadınlarımızla konuştuk; semt evlerinde ve parklarda konuştuk, dertlerimizi paylaştık, çocuklarımızı, gençlerimizin işsizliğini, yapmak istediklerimizi konuştuk, burada hep beraber sarıldık. Emeklilerimizle ve emekçilerimizle, ne kadar çok bir arada olmak istediğimizi konuştuk” ifadelerini kullandı.

image00009.jpeg

“BİZ OY İSTEMEK İÇİN DEĞİL, HAYATI PAYLAŞMAK İÇİN GELDİK”

58 mahalleye de gittiklerini belirten Kınay, “Burada benimle sözlerini paylaşan arkadaşlarım var. Bütün mahallelerimiz burada. Bu yolculukta bizi biz yapan, binler yapan herkese çok teşekkür ediyorum. Biz biliyoruz ki, oy istemek için gelmedik, hayatı paylaşmak için geldik, dertlerimizi paylaşmak için geldik, 5 yıl boyunca o mahallelerden, o evlerden hiç çıkmayacağız, her sözümüzde beraber olacağız. Çocuklarımızla beraber olacağız, halı saha isteyen çocuklarımızla top oynayacağız, kadınlarımızla beraber olacağız, o parklarda beraber çay içeceğiz, kahve sohbetlerini büyüteceğiz, emeklilerimizle, emekçilerimizle, belediye çalışanlarımızla beraber olacağız. Karabağlar hepimizin, Karabağlar’da hepimizin emeği var, sözü var. Biz Karabağlar’da sesimizi, sözümüzü birlikte büyüteceğiz, birlikte yöneteceğiz, sosyal demokrasiyi, adaleti, emeği, hepimizin hakkını beraber büyüteceğiz, Karabağlar’ın hakkını beraber alacağız” dedi.

“BU DAHA BAŞLANGIÇ, MÜCADELEYE DEVAM”

Karabağlar’da çok büyük bir aile olduklarını ifade eden Kınay, “Burada meclis üyesi arkadaşlarım var. Bizler Karabağlar’ın hakkını almak için hiç kimseyi ayırmadan, hiç kimseyi ötekileştirmeden, hiç kimseyi unutmadan, 58 mahallenin 58’ine de girerek Karabağlar’da biz varız diyoruz, Karabağlar’da biz varız ve bu yol hikayesi devam edecek. Bu daha başlangıç, mücadeleye devam. İyi ki varsınız. Bu ülkeye bahar geldi. Biz bu yolculukta gülümsemeyi öğrendik, mutlu olmayı öğrendik, beraber olmayı öğrendik, aile olmayı öğrendik” dedi.

Helil Kınay’ın konuşmasının ardından Shuzar Muzika sahne aldı. Eğlenceli şarkılarıyla sahne alan grup, Karabağlarlıları doyasıya eğlendirdi. Coşkuyla seçim zaferini kutlayan Karabağlarlılar, şarkılara eşlik edip sevdikleriyle dans etti.

image00001.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.