Başkan Kocaoğlu: “Bu oyunu biz bozacağız"

Başkan Kocaoğlu: “Bu oyunu biz bozacağız"

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kente yeni bir orman alanı daha kazandırıyor. Bornova Gökdere’deki moloz döküm sahasını ağaçlandırmaya açan Büyükşehir Belediyesi, bölgeye 18 bin 325 ağacın dikimine başladı.

İzmir Büyükşehir  Belediyesi, kente yeni bir orman alanı daha kazandırıyor. Bornova Gökdere’deki moloz döküm sahasını ağaçlandırmaya açan Büyükşehir Belediyesi, bölgeye 18 bin 325 ağacın dikimine başladı. Törende konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, ülkenin sıkıntılı zamanlardan geçtiğini söyleyerek, “Bu oyunu biz bozacağız. Bunun yolu da birlik beraberlik içinde çalışmaktan ve dimdik ayakta durmaktan geçiyor” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir Evka 7 ve Buca Kırıklar'daki taş ocağından sonra, moloz ve inşaat atıklarının çevreye zarar vermeden depolandığı Bornova Gökdere'deki moloz döküm sahasının da ağaçlandırma çalışmalarına başladı. İZBETON tarafından işletilen ve geçtiğimiz Şubat ayında kapasitesini doldurarak moloz dökümüne kapatılan 189 bin 205 metrekarelik sahaya 18 bin 325 adet ağaç dikildi. Gökdere'deki ağaçlandırma çalışmaları, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'nın yanı sıra CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, meclis üyeleri, muhtarlar, bürokratlar ve  vatandaşların katılımı ile başla dı.  

3 moloz alanı kapatıldı, binlerce fidan dikildi

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, daha yeşil bir kent için çalıştıklarını belirterek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Hafriyat konusunda tekelleşmenin önüne geçmek için moloz döküm alanları için ciddi miktarda kaynak ayırdıklarını kaydeden Başkan Kocaoğlu, kentin yeşil dokusunu artırmak için çalışmalarının devam edeceği bilgisini verdi. Kadifekale'de heyelan bölgesinin boşaltılmasının ardından kent ormanı yarattıklarını, ancak oradaki fidanların sabote edilerek yakıldığını söyleyen Başkan Kocaoğlu, 24 saat güvenlik sağlayarak bölgeyi koruma altına alacaklarını ifade etti. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziemir Evka 7'deki moloz alanını kapattıktan sonra 1615 adet ağaç diktiğini ve prosedürün tamamlanmasının ardından alanın İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne devredileceğini, Buca Kırıklar'daki sahanın ise 2 bin 665 adet ağaç dikilmesinin ardından Orman Bölge Müdürlüğü'ne devredildiğini söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, Gaziemir Evka 7, Buca Kırıklar ve Gökdere moloz döküm alanlarını yeşillendirerek kente 313 bin 200 metrekarelik yeşil alan daha kazandırdıklarını, halen kullanılan moloz döküm alanlarının kapatılmasıyla bu rakamın 490 bin metrekareye çıkacağının müjdesini verdi.

Birlik ve beraberlik çağrısı

Ülkenin son zamanlarda ciddi sıkıntılar yaşadığını hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, birlik ve beraberlik içinde davranılması gerektiğini söyleyerek şöyle devam etti:

“Cumartesi akşamı bir facia yaşadık. 44 canımızı kaybettik. Ülkeye gelmiş felaketin partisi olmaz.  Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Ülkenin bölünmez bütünlüğünden yanayız. Hem devletimize hem milletimize hem bayrağımıza sahip çıkmak birinci vatandaşlık görevimiz.”

Sosyal medyada ‘İzmir'de neden terör olayı olmuyor?’, ‘gavur gavura beraber yaşıyorlar’ şeklinde nefret içeren paylaşımlarda bulunan kişilerin varlığına da dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, bu şahıs ve eylemleri kınadı.

“Devletlerin dostu olmaz, menfaati olur” diye konuşan Başkan Kocaoğlu, “Devletimizi biz yücelteceğiz. Bunun için de 7'den 70'e hiç bir ayrım yapmadan birbirimize sarılmamız gerekmektedir. Ülkenin üzerinde çok çeşitli, çok grift oyunlar oynanmaktadır. Bunu hepimiz biliyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız, başbakanımız, parti liderlerimiz paylaşıyorlar. Bu oyunu biz bozacağız, bozmak zorundayız. Bunu bozmak, birlik beraberlik içinde çalışmaktan ve moral bozmamaktan, ayakta dimdik durmaktan geçmektedir. Çalışacağız, üreteceğiz, memleketimize faydalı olacağız” dedi. 

Karamsarlık yok, umut var

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da konuşmasında yaptığı çalışmalardan dolayı Başkan Aziz Kocaoğlu'na teşekkür etti. Atila, “Hava çok soğuk, ama İzmir Büyükşehir Belediyesi sayesinde sıcaklığı hissediyoruz. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın gösterdiği hedefleri gerçekleştirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu. Ülkede son dönemde yaşanan olaylara da değinen Olgun Atila, “Zor günler yaşıyoruz. Bunun son bulmasını istiyoruz. Ulu önderimiz Atatürk'ün emaneti cumhuriyeti ilelebet payidar kılmak için çok çalışmalıyız. Ülkemiz İzmir'den ışık bekliyor. Karamsarlığa kapılmamalı, el ele vererek çalışkanlığımızı herkese göstermeliyiz” dedi.

İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal da konuşmasında, yılda 6-6.5 milyon adet fidan diktiklerini söyleyerek şunları söyledi:

“Ağaç dikmek kutsal bir görev. Sayın Başkanı ve ekibini canı gönülden tebrik ediyorum. Bizler 'kıyametin koptuğunu görseniz de, elinizdeki fidanı dikin' anlayışının mensubuyuz. Ülkemiz orman varlığını artıran ender ülkelerden biri. İzmir de bunu artıran ve ülkemizde ilk başlatan kentlerimizden.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.