Başkan Kocaoğlu'ndan Tire'ye teşekkür ziyareti

Başkan Kocaoğlu'ndan Tire'ye teşekkür ziyareti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Tire ziyareti renkli görüntülere sahne oldu. Tireliler, veda ve teşekkür için gelen Başkanlarına sevgilerini içten cümlelerle anlattı. "

İlle bırakacaksan, yeni Başkan senin gibi baba bir adam olsun" dedikleri Aziz Kocaoğlu da "kefil olacağı" adayın niteliklerini söyleyip ekledi: "Görevimi, vatandaşın derdini kendine dert edecek bir arkadaşımıza devretmek istiyorum."

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 15 yıla yaklaşan görev süresi içinde desteğini esirgemeyen İzmirlilere "teşekkür turu"nu Tire ile sürdürdü. Menderes ve Selçuk’un ardından gittiği Tire'de Işıklar, Ayaklıkırı, Mehmetler, Küçükkale, Büyükkale, Alaylı ve Akyurt köyleri ile ilçe merkezinde vatandaşlarla buluşan Başkan Aziz Kocaoğlu'na Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ile Tire Süt Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Eskiyörük de eşlik etti.

Çatır çatır söylerim

Tireliler’in ‘Sizin döneminizde kalkındık, geliştik. Sütümüze değer kattınız. Koyun, keçi dağıttınız. Ova yollarını asfaltladınız. Bir dönem daha görev yapın Başkanım’ dileklerine "Belediye başkanlığı bir meslek değil. Zamanında bırakmak gerekir" sözlerine cevap veren Başkan Kocaoğlu, “Biz çıtayı yükselttik. Bizden sonra gelecek başkan, bu bayrağı daha da ileriye götürecektir. Vatandaşın derdini kendine dert edecek, kentte doğru işler yapılmasına öncelik edecek bir arkadaşımıza görevi devretmek istiyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı adayı ile ilgili fikrini açık yüreklilikle söyleyeceğini dile getiren Başkan Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu kenti yönetecek belediye başkanı, kentine sahip çıkmalı, dürüst olmalı. İzmir’in parasına kendi parasından daha iyi bakmalı. Bir projeyi yaparken ‘vatandaşın gelirine, çocuğunun lokmasına ne faydası var?’ diye düşünmeli.  İsterse babamın oğlu olsun, ne ilçe ne de Büyükşehir belediye başkanlığı sürecinde kefil olamayacağım, güvenmediğim kişinin arkasında durmam. Kefilsem oy isterim. ‘Kefilim’ demediğim adamın semtine uğramam. Bu yaştan sonra yere bakmak istemem. 15 yıldır benim nasıl yoğurt yediğimi herkes bilir.   71 yaşındayım.  Bundan taviz vermem mümkün değil.  Neyi doğru biliyorsam onu yapmak için uğraşacağım. Fikrimi gerekçeleriyle beraber açık yüreklilikle söyleyeceğim.  Lafımı esirgemem;  çatır çatır da neyi doğru biliyorsam söyleri m. Ticarette güvenmediğim adamı mağazalarıma bile sokmadım. Vadeli vermeyeceğim adama peşin parayla bile mal satmadım.  Güvenmediğim adam yanımda duramaz. Bakın, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne operasyon yapıldı. 6 ay belediyeyi didik didik aradılar. Ama bir saman çöpü bile bulamadılar. Bunu sadece ben değil belediyedeki arkadaşlarımla birlikte başardık.” 

"Baba bir adam olsun, senin gibi"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Tire ilçesi ziyaretinde duygu dolu anlar yaşandı. Davullar, zurnalarla ve alkışlarla karşılanan Başkan Kocaoğlu’na vatandaşlar, yaptığı hizmetler nedeniyle samimi cümlelerle teşekkür etti.

Ayaklıkırı Köyü’nde Başkan Kocaoğlu’nu karşılayan Meliha Evrensel isimli bir köylü kadın “Başkanımız değil bizim babamızdınız. Ne olursunuz bizi bırakmayın. Yollarımız yaptınız ,çok teşekkür ediyorum. Bütün köylülerimiz çamurun içinden geçiyordu. Senin gibi bir babayiğit olsun karşımızda, onu istiyoruz. Senin gibi bir baba adam olsun yalnız” diyerek duygularını dile getirdi.

"Özgeçmişinizle değil hizmetlerinizle tanıdık"

Memetler Köyü’nde Hüseyin Kara isimli bir vatandaş, “İzmir halkı, beldeler, köyler sizi özgeçmişinizi okuyarak tanımadı. Sizi yapmış olduğunuz hizmetler bize tanıttı. Allah sizden bin kere razı olsun. Siz 'bu bir bayrak yarışı' dediniz ama bizim içimiz buruk. Siz ne badireler atlattınız. Yargılandınız. Her davadan alnınızın akıyla çıktınız. Böyle bir zamanda dürüst bir başkan oldunuz, örnek oldunuz. Yeni gelecek başkanın nasıl olacağını nereden bilelim? Dileğimiz bir dönem daha başkanlık yapmanız ama düşüncelerinize saygımız sonsuz. Bize bundan sonra da destek vereceğinize inanıyorum” diye konuştu.

"THY'yi arayıp dedim ki.."

 Büyükkale Köyü sakinlerinden Metin Kaya ise ova yolları için Başkan Kocaoğlu’na teşekkür ederken “Türk Hava Yolları’na telefon ederek uçakları havada arızalanırsa bizim köyün ova yollarına inebileceklerini söyledim" cümlesiyle köy meydanını kahkahaya boğdu. Kaya, "Bunu siyasilerin yapması lazımdı ama Başkanımız yaptı. Cebimizden para toplayarak afiş hazırladık ve Başkanımıza teşekkür ettik. Yurtdışındaki tarlaları görüyor, bize bu hizmetin ancak 50 yıl sonra geleceğini düşünüyorduk. Başkan Kocaoğlu sayesinde 2 yıl içinde ova yollarımız asfaltlandı. Biz de yurtdışındaki insanlar gibi arabalarımızla tarlalarımıza gidiyoruz. Allah sizden razı olsun” dedi.

"Namazı bitirip yanına koştum"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, köylerin ardından Tire merkezine giderek Bedesten Caddesi’nde vatandaşlarla buluştu. Tirespor oyuncuları Başkan Kocaoğlu’na stat projesini hayata geçirdiği için çiçekle teşekkür etti. 80 yaşındaki Kamile Bulgurca isimli bir kadın da Başkan Kocaoğlu’na doğru koşturarak, “Evladım sizin geldiğinizi duydum. Namaz kılıyordum. Bitirince hemen koşup geldim. Allah sizden razı olsun. Sizin gibi çalışkan, dürüst bir başkan bir daha gelmez. Bizi bırakmayın” dedi.  
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.