Başkan Kökkılınç'tan 28 Mayıs daveti: Yeni bir sınav vaktidir

Başkan Kökkılınç'tan 28 Mayıs daveti: Yeni bir sınav vaktidir

İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek 2. tur Cumhurbaşkanlığı Seçimine yönelik açıklama yaparak "Şimdi halk iradesinin sandığa en geniş yansıması yolunda yeni bir sınav vaktidir" dedi.

MEDYA EGE - Türkiye, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Seçimlerini geride bırakarak 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine kilitlendi.

Siyasiler, Cumhurbaşkanı Adayları için sahaya inerek seçim çalışmalarını hızlandırırken, seçmenleri de sandığa davet ediyor.

İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç da seçimlere yönelik bir değerlendirmede bulunarak seçmenleri 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde sandığa davet etti.

chpli-kokkilinc-milletvekili-aday-adayligi-icin-yola-cikti.webp

"Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında ülkemiz yönetiminin bir kez daha seçim yolu ile belirlenmesinin mutluluğunu yaşamaktayız" diyen Başkan Kökkılınç, seçimlerin demokrasinin halk iradesinin meclise yansıması hem de toplumun geleceğini yönlendirmesi açısından çok önemli olduğuna dikkat çekti.

SEÇİME KATILIM ORANINA DİKKAT ÇEKTİ

Kökkılınç "Türkiye Büyük Millet Meclisi'mizin yapısı önümüzdeki beş yıl için halkın oyları ile yeniden belirlenmiş olup, 2018 yılından bu yana ülkemizde uygulanan yeni sisteme göre yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi ise 28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak ikinci tur seçimi neticesinde belli olacaktır.14 Mayıs'ta seçime katılım oranının yüzde doksana yakın oranda olması, Avrupa’nın gelişmiş demokrasilerinin dahi çok üzerinde olup, bu duygudaşlık toplumumuzun demokrasiye bağlılığının en güzel göstergesi ve bir ders niteliğindedir. Bu bağlamda ilk turda herhangi bir saikle kullanılamamış olan sekiz milyona yakın oyun, ikinci turda kullanılması için halkımıza çağrıda bulunmak isteriz" cümleleri ile 28 Mayıs'a işaret etti.

SEÇMENLERE SANDIK ÇAĞRISI YAPTI

Katılımın en üst düzeyde olmasının, halk iradesinin her zaman için en üst irade olarak kabul edildiğini ve halkın yönetime en geniş manada sahip çıktığının kanıtı olduğunu dile getiren Başkan Kökkılınç, açıklamasını şu cümlelerle sonlandırdı; "Şimdi halk iradesinin sandığa en geniş yansıması yolunda yeni bir sınav vaktidir. Demokrasi paydasında birleşen sivil toplum örgütlenmelerinin vazgeçilmez bir parçası olan İzmir Kent Konseyi olarak, tüm halkımızı özgür iradesini yansıtmak üzere 28 Mayıs 2023 tarihinde bir kez daha sandığa davet ediyoruz. Kazanan elbette Türkiye olacaktır!."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.